T'agrada la pasta? Doncs avui estàs de sort! Et presento un plat altament recomanable. Fàcil d'elaborar i amb un resultat infal·lible. No pots deixar passar ni un minut més per tastar-lo! Com sempre, si no et dic el contrari, les receptes estan sempre pensades per a 4 persones.

Som-hi!

Ingredients

300 g espaguetis negres (tinta de sípia)

2-3 trossos de bacallà fresc sense espines ni pell

200 g de gulas

200 ml de nata per cuinar

4 gambes vermelles (1 per persona)

2 alls laminats

mantega

oli d'oliva

sal

Variants:

 - Pots obviar la gamba per a la decoració

- Pots afegir-hi formatge a la barreja

 

Preparació
1.

Trobareu espaguetis negres al vostre supermercat de confiança. No tenen massa gust a sípia, però si que ens aportaran un toc més exòtic respecte dels clàssics espaguetis.

2.

El que heu de fer primer és daurar molt bé el bacallà per totes dues bandes. 

3.

Retireu la pell i les espines i deixeu que es torri bé fins que es faci una capa daurada cruixent, un dels secrets d'aquest plat.

4.

Reserveu el bacallà i esmicoleu-lo una mica amb les mans.

5.

Aquest plaques cruixents seràn la bomba!

6.

Bulliu la pasta el temps que indiqui el fabricant, amb una mica de sal i una fulla de llorer si voleu. Hi ha qui enriqueix l'aigua amb una pastilla de brou.

7.

Jo he volgut coronar el plat amb una gamba vermella, cosa que us recomano. 

8.

Feu les gambes a la planxa amb una mica d'oli i sal i les reserveu.

9.

Ara, desfeu un bon tros de mantega en una paella.

10.

I daureu els alls laminats.

11.

Seguidament, afegiu-hi les gules, que son volta i volta.

12.

I de seguida, incorporeu-hi el bacallà.

13.

Finalment, incorporeu la nata i rectifiqueu de sal. 

14.

Al mateix temps, ja hi podeu incorporar els espaguetis escorreguts. Doneu-li un parell de voltes i apagueu el foc. Ja ho podeu servir.

15.

Procureu posar una mica de pasta al mig i decorar el plat amb trossos de bacallà, coronant-lo amb la gamba i una mica d'oli i sal en escates.

Bon profit!