Ja hem vist com fer la tradicional salsa italiana pesto. Doncs bé, en aquesta entrada veurem com elaborar uns senzills espagueti al pesto al que hi afegirem uns camagrocs frescos de temporada que hi aportaran carnositat, sabor i aroma, fent-los l'acompanyament ideal per la pasta.
No cal dir que podeu utilitzar altres tipus de pasta i de bolets. Un plat molt digne i saludable. Som-hi!
400gr. espagueti
salsa pesto
200gr. camagrocs frescos
oli d'oliva
llorer
sal
Variants:
Podeu utilitzar altres tipus de bolets
Primer de tot prepararem la nostra salsa.
Per tant, us recomano la lectura prèvia de la recepta "Salsa pesto". La reservem.
Netegeu els camagrocs que, bàsicament, només demanen arrencar la part baixa del tronc on hi acostuma a haver una mica de sorra.
Escalfeu una paella amb unes gotes d'oli i salteu-los.
Tireu un polsim de sal.
Quan el camagroc deixi anar l'aigua... podeu aprofitar per incorporar-hi un parell de culleradetes de salsa pesto.
Un cop s'hagi reduït gairebé tota l'aigua el reservem.
Ara posem abundant aigua amb sal i llorer a bullir...
... i quan bulli hi tirem els espagueti.
En 8-10 minuts els tindreu a punt.
Els posem a escórrer... però no hi tireu aigua freda.
Immediatament, en una olla a banda, tireu-hi una mica de salsa pesto...
... al damunt, la pasta...
... i més salsa pesto...
Ho remenem bé. No cal ni encendre el foc.
Enplatem directament.
Al damunt de la pasta hi posarem els bolets.
I ja els podem servir a taula.
Acompanyeu-los d'un vi negre intens.
Bon profit!