A Catalunya, es coneix com a Espardenya a la llesca de pa de pagès torrat que se serveix com a suport d'altres productes més o menys elaborats com ho és en aquest cas l'escalivada. És cert que a molts restaurants li diuen Torrada directament, però Espardenya és un nom fabulós, de la nostra terra, que no hauríem de deixar perdre.

Ingredients

1 llesca gran de pa de pagès

escalivada (pebrot vermell, tomàquet, patata, ceba, albergínia, etc)

3 o 4 anxoves de l'Escala

1 llauneta de tonyina en oli

Variants:

- S'hi poden afegir altres verdures

- Podeu tirar un polsim de pebre negre per sobre

Preparació
1.
espardenya descalivada tonyina pas1

Com us deia, prèviament prepararem l'escalivada i la deixarem unes hores a la nevera.

2.
espardenya descalivada tonyina pas2

A mi m'agrada incorporar unes anxoves de l'Escala dins l'escalivada... i que es barregin tots els gustos.

3.
espardenya descalivada tonyina pas3

Ja la tenim perfectament preparada.

4.
espardenya descalivada tonyina pas4

Preparem la tonyina de llauna.

5.
espardenya descalivada tonyina pas5

Feu unes tires de patata escalivada, no massa grans.

6.
espardenya descalivada tonyina pas6

Desfeu una mica els tomàquets escalivats, que serà el que posarem primer. És interessant que l'Escalidada no estigui freda, freda de la nevera, millor que agafi la temperatura del temps.

7.
espardenya descalivada tonyina pas7

Torrem el pa. Si és en foc de llenya mil vegades millor.

8.
espardenya descalivada tonyina pas8

Emplatem i comencem a col·locar l'escalivada per sobre.

9.
espardenya descalivada tonyina pas9

Poseu de tot una mica i a sobre una mica de tonyina. No cal afegir oli i sal. L'Escalivada ja en porta d'oli i les anxoves aporten el punt de sal.

10.
espardenya descalivada tonyina pas10

Ja la podeu servir.

11.
espardenya descalivada tonyina pas11

Bon Profit!