A Catalunya, es coneix com a Espardenya a la llesca de pa de pagès torrat que se serveix com a suport d'altres productes més o menys elaborats com ho és en aquest cas l'escalivada. És cert que a molts restaurants li diuen Torrada directament, però Espardenya és un nom fabulós, de la nostra terra, que no hauríem de deixar perdre.
1 llesca gran de pa de pagès
escalivada (pebrot vermell, tomàquet, patata, ceba, albergínia, etc)
3 o 4 anxoves de l'Escala
1 llauneta de tonyina en oli
Variants:
- S'hi poden afegir altres verdures
- Podeu tirar un polsim de pebre negre per sobre
Com us deia, prèviament prepararem l'escalivada i la deixarem unes hores a la nevera.
A mi m'agrada incorporar unes anxoves de l'Escala dins l'escalivada... i que es barregin tots els gustos.
Ja la tenim perfectament preparada.
Preparem la tonyina de llauna.
Feu unes tires de patata escalivada, no massa grans.
Desfeu una mica els tomàquets escalivats, que serà el que posarem primer. És interessant que l'Escalidada no estigui freda, freda de la nevera, millor que agafi la temperatura del temps.
Torrem el pa. Si és en foc de llenya mil vegades millor.
Emplatem i comencem a col·locar l'escalivada per sobre.
Poseu de tot una mica i a sobre una mica de tonyina. No cal afegir oli i sal. L'Escalivada ja en porta d'oli i les anxoves aporten el punt de sal.
Ja la podeu servir.
Bon Profit!