Continuem amb la nostra secció de gastronomia catalana. Avui l'Òscar Manresa ens porta l'espatlla de cabrit. Què hem de tenir en compte per agafar l'espatlla perfecta? La carn dels exemplars joves (cabrits) és molt gustosa i a mesura que n'augmenta l'edat aquesta característica disminueix. La part preferida de l'Òscar és quan queda la part de dalt del cabrit torradeta i cruixent.

És una recepta molt fàcil: l'únic que necessitem són les espatlles de cabrit, patates fornera, tomàquets madurs, ceba, un rajolí d'oli, vi blanc i no ens podem deixar la sal i el pebre. Un cop preparat, ho posem al forn i ja tenim enllestit aquest deliciós plat.

Ingredients

4 espatlles de cabrit

3 patates

1 ceba

2 tomàquets

2 grans d'all

Romaní

1 got de vi blanc

Preparació
1.

Pelem les patates i la tallem en rodanxes molt fines. Fem el mateix amb la ceba i els tomàquets.

2.

Ho posem tot en una safata, amb les rodanxes de les patates fent de base, després les cebes i els tomàquets al damunt. 

3.

Hi posem, al damunt de tots els ingredients, l'espatlla de cabrit. Hi afegim una mica de romaní, un raig d'oli d'oliva verge extra i sal.

4.

Rematem amb un raig de vi blanc o cava per sobre.

5.

Ho posem al forn durant 60 min a 180 graus.

6.

Minuts abans de menjar-nos-ho, podem posar-ho a la part superior del forn perquè acabi de daurar-se i agafi un color més sucós. Bon profit!