Doncs avui us porto una recepta tradicional i original, per a molts desconeguda. Són espines de seitó. S'han de menjar calentes i han d'estar super cruixents. Va molt bé servir-les com a aperitiu, i sempre triomfes. Si sou d'aquells que quan mengeu peix fregidet li feu una mossegada a la cua perquè està molt cruixent, això vindria a ser el mateix. El meu consell és que no us ho penseu dues vegades i proveules que us encantaran!
20 o 30 espines de seitó
80 g de farina
oli d'oliva
llet
sal
Variants:
- Es pot fer amb espines d'anxova salada
Netegeu els seitons i guardeu-ne les espines. Deixeu les espines en remull amb llet durant mitja hora (així s'estovaran una mica). Un cop passada la mitja hora les torneu a rentar amb aigua. Ja rentades, les saleu una mica i les enfarineu.
Quines coses, eh? aquesta part del peix abans jo la llençava i ara m'encanta!
Que quedin ben enfarinades i n'espolseu el sobrant.
Fregiu les espines en abundant oli calent.
Deixeu-les refredar una mica sobre un paper absorbent:
Serviu-les de seguida, ben calentones! Bon profit!