Avui us presento un guisadet de temporada que us encantarà. D'aquells plats que fan xup-xup, on el primer desig és sucar-hi un trosset de pa per tastar la salsa. Com ja sabeu, el camagroc és un bolet molt aromàtic, que juntament amb la picada de xocolata i el fetge del conill, li donen un caràcter molt muntanyenc i, per què no dir-ho, molt de casa nostra.

És més senzill de fer del que sembla i es conserva bé a la nevera. De fet, és recomanable (com passa amb la majoria de guisats) cuinar-lo almenys un dia abans, el que garanteix una integració de sabors perfecte. La cuina necessita el seu temps, també de repòs. Espero que us agradi!

Ingredients

1 conill tallat a trossos (inclòs el fetge)

250 g de camagrocs frescos

35 g xocolata negra

un ramet d'herbes aromàtiques

unes fulles de llorer

5 grans d'all

1 ceba trinxada

1 got de vi blanc

aigua

un tros de llard

oli d'oliva

pebre negre

sal

Variants:

Es pot fer amb altres bolets

Es pot fer amb pollastre en comptes de conill

Preparació
1.
estofat conill camagrocs pas1

Netegeu els camagrocs, bàsicament arrencant la part inferior, que pot contenir sorra.

2.
estofat conill camagrocs pas2

Prepareu els ingredients.

3.
estofat conill camagrocs pas3

Poseu a fregir els alls amb les herbes aromàtiques en una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva i un tros de llard.

4.
estofat conill camagrocs pas5

Afegiu-hi el conill amb el fetge.

5.
estofat conill camagrocs pas6

Deixeu que es marqui per totes dues bandes.

6.
estofat conill camagrocs pas7

Retireu els alls daurats abans no es cremin i passeu-los a un morter on fareu la picada.

7.
estofat conill camagrocs pas8

Seguidament, reserveu el conill i les herbes.

8.
estofat conill camagrocs pas9

En el mateix oli poseu a sofregir la ceba.

9.
estofat conill camagrocs pas10

Mentrestant, trinxeu els alls amb una mà de morter.

10.
estofat conill camagrocs pas11

Afegiu-hi el fetge del conill encara calent.

11.
estofat conill camagrocs pas12

I la xocolata.

12.
estofat conill camagrocs pas13

Trinxeu bé dins el morter.

13.
estofat conill camagrocs pas15

Quan la ceba estigui transparent...

14.
estofat conill camagrocs pas16

ja hi podreu afegir els bolets.

15.
estofat conill camagrocs pas17

Una mica de sal i ho deixeu sofregir tot junt un parell o tres de minuts.

16.
estofat conill camagrocs pas18

Seguidament, incorporeu-hi el conill i les herbes.

17.
estofat conill camagrocs pas19

Tireu dins l'olla el got de vi blanc.

18.
estofat conill camagrocs pas20

Deixeu-ho coure uns 15 minuts fins que s'evapori tot l'alcohol.

19.
estofat conill camagrocs pas21

Passat aquest temps, ja podreu incorporar la picada.

20.
estofat conill camagrocs pas22

Poseu-hi aigua fins gairebé cobrir la carn.

21.
estofat conill camagrocs pas23

Una mica més del sal i ho deixeu coure a foc mig-baix durant uns 30 minuts.

22.
estofat conill camagrocs pas24

Tapeu-ho.

23.
estofat conill camagrocs pas25

Passet aquest temps comproveu si la carn del conill està ben cuita i si la salsa ha reduït suficient. En cas contrari, deixeu-ho una estona més a foc baix.

24.
estofat conill camagrocs pas26

Un cop fet apagueu el foc i deixeu reposar el plat un parell d'hores (millor fer-ho el dia abans).

25.
estofat conill camagrocs pas27

I ara si, ho escalfeu i ho serviu ben calent. Que no hi falti pa per sucar!

26.
estofat conill camagrocs pas28

Bon profit!