Us presento una recepta que pot servir d'acompanyament a molts plats, sobretot de carn i, no cal dir, a tota mena de postres dolços. És un estofat i això significa que la seva textura és més propera a la melmelada que a una salsa. De fet, és una recepta dels germans Roca i per això respectarem el nom, tot i que si li dieu melmelada o compota tampoc no serà cap mentida. Aquesta textura base us permetrà generar salses més liquides afegint-t'hi llet evaporada, nata, brou, sucs o aigua. De fruits vermells congelats ja se'n poden trobar tot l'any al supermercat més proper. Som-hi!

Ingredients

500 g de fruits vermells  

120 g de sucre

el suc de mitja llimona

1 rajolí de vi Pedro Ximenez  

  

Variants:  

- Podeu afegir una mica més de sucre i obviar el vi  

- Podeu fer aquest estofat amb una sola fruita vermella

Preparació
1.

He utilitzat un assortiment de fruits vermells congelats.

2.

Ho pesem i ho aboquem dins un bol per portar-lo a ebullició.

3.

Hi afegim el sucre també.

4.

Ara, agafarem mitja llimona...

5.

i n'extraurem tot el suc.

6.

L'aboquem dins el bol.

7.

Ho remenem una mica i ho posem a escalfar a foc baix.

 
8.

A mi m'agrada afegir-hi una mica de Pedro Ximenez.

9.

Un raig.

10.

Ho remenem una mica.

11.

I deixem que bulli tranquil·lament.

12.

Ha de coure durant uns 20-25 minuts.

13.

Poc a poc notareu com la salsa redueix i es concentra...

14.

agafant una textura tipus melmelada.

15.

Passat aquest temps, ho triturarem amb una batedora elèctrica per deixar l'estofat ben fi.

16.

Si us molesten les llavors es pot colar, però a mi ja m'està bé amb llavors.

17.

Aquest estofat es pot servir tebi, fred o calent, segons convingui.

18.

Per exemple, és un bon acompanyament per al Magret d'ànec.

19.

Bon profit!