Us presento una recepta que vaig trobar per internet i em va semblar molt interessant. He fet alguns canvis per adaptar-la al meu gust i us he de dir que és força recomanable.
És una salsa amb personalitat, que pot resultar una mica forta, però combina molt bé amb el gall dindi. Ja sabeu que el gall dindi és una carn eixuta i amb poc sabor i, per tant, necessita ser cuinada tenint amb compte aquesta premissa. Alhora, és una carn saludable amb un bon rendiment a la cuina. A mi m'ha agradat el plat i repetiré.
800 g de pit de gall dindi a trossos
1 pastanaga
1 ceba trinxada
1/2 got de vinagre de Mòdena
1 cullerada de mel
farina
2 alls
oli d'oliva
pebre negre
200 g de xampinyons laminats
1 ceba a trossos
aigua
sucre
sal
VARIANTS:
- Es pot fer amb cebes mini d'acompanyament
- Podeu posar-hi patates fregides a daus com a guarnició
![estofat gall dindi vinagre pas1 estofat gall dindi vinagre pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/02/64/estofat-gall-dindi-vinagre-pas1.jpeg)
Compreu pit de gall dindi i talleu-lo a trossos macos.
![estofat gall dindi vinagre pas2 estofat gall dindi vinagre pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/02/91/estofat-gall-dindi-vinagre-pas2.jpeg)
Prepareu la verdura i els xampinyons.
![estofat gall dindi vinagre pas3 estofat gall dindi vinagre pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/03/18/estofat-gall-dindi-vinagre-pas3.jpeg)
Trinxeu la ceba vermella.
![estofat gall dindi vinagre pas4 estofat gall dindi vinagre pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/03/45/estofat-gall-dindi-vinagre-pas4.jpeg)
Trinxeu també la pastanaga a trossos petits.
![estofat gall dindi vinagre pas6 estofat gall dindi vinagre pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/03/99/estofat-gall-dindi-vinagre-pas6.jpeg)
Empebreu-la també.
![estofat gall dindi vinagre pas7 estofat gall dindi vinagre pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/04/26/estofat-gall-dindi-vinagre-pas7.jpeg)
I finalment, enfarineu-la.
![estofat gall dindi vinagre pas8 estofat gall dindi vinagre pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/04/53/estofat-gall-dindi-vinagre-pas8.jpeg)
Poseu un bon raig d'oli d'oliva a escalfar i afegiu-hi els dos alls per perfumar-lo.
![estofat gall dindi vinagre pas9 estofat gall dindi vinagre pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/04/80/estofat-gall-dindi-vinagre-pas9.jpeg)
Seguidament, aboqueu a la paella els xampinyons.
![estofat gall dindi vinagre pas10 estofat gall dindi vinagre pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/05/07/estofat-gall-dindi-vinagre-pas10.jpeg)
Deixeu que es facin bé, per totes bandes.
![estofat gall dindi vinagre pas11 estofat gall dindi vinagre pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/05/34/estofat-gall-dindi-vinagre-pas11.jpeg)
I reserveu-los.
![estofat gall dindi vinagre pas12 estofat gall dindi vinagre pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/05/61/estofat-gall-dindi-vinagre-pas12.jpeg)
En el mateix oli, marqueu el gall dindi.
![estofat gall dindi vinagre pas14 estofat gall dindi vinagre pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/06/42/estofat-gall-dindi-vinagre-pas14.jpeg)
I el reserveu.
![estofat gall dindi vinagre pas15 estofat gall dindi vinagre pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/06/69/estofat-gall-dindi-vinagre-pas15.jpeg)
En el mateix oli, i si cal afegiu-ne una mica més, sofregiu la ceba vermella.
![estofat gall dindi vinagre pas16 estofat gall dindi vinagre pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/06/96/estofat-gall-dindi-vinagre-pas16.jpeg)
Justament amb la pastanaga.
![estofat gall dindi vinagre pas17 estofat gall dindi vinagre pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/07/23/estofat-gall-dindi-vinagre-pas17.jpeg)
Deixeu que es faci fins que tingui bon color.
![estofat gall dindi vinagre pas18 estofat gall dindi vinagre pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/07/50/estofat-gall-dindi-vinagre-pas18.jpeg)
Llavors, afegiu-hi la carn.
![estofat gall dindi vinagre pas19 estofat gall dindi vinagre pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/07/77/estofat-gall-dindi-vinagre-pas19.jpeg)
Remeneu-ho una mica.
![estofat gall dindi vinagre pas20 estofat gall dindi vinagre pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/08/04/estofat-gall-dindi-vinagre-pas20.jpeg)
En aquest punt heu d'afegir el vinagre.
![estofat gall dindi vinagre pas21 estofat gall dindi vinagre pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/08/31/estofat-gall-dindi-vinagre-pas21.jpeg)
Aproximadament mig got.
![estofat gall dindi vinagre pas22 estofat gall dindi vinagre pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/08/58/estofat-gall-dindi-vinagre-pas22.jpeg)
Cap a dins!
![estofat gall dindi vinagre pas23 estofat gall dindi vinagre pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/08/85/estofat-gall-dindi-vinagre-pas23.jpeg)
I a continuació cobriu la carn amb aigua. Saleu-ho.
![estofat gall dindi vinagre pas24 estofat gall dindi vinagre pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/09/12/estofat-gall-dindi-vinagre-pas24.jpeg)
Finalment, poseu-hi també la mel.
![estofat gall dindi vinagre pas25 estofat gall dindi vinagre pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/09/39/estofat-gall-dindi-vinagre-pas25.jpeg)
Una cullerada grossa o dues de postre. També podeu posar una mica de sucre, per contrarestar el sabor agre del vinagre.
![estofat gall dindi vinagre pas26 estofat gall dindi vinagre pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/09/66/estofat-gall-dindi-vinagre-pas26.jpeg)
Ho tapeu i ho deixeu fer durant uns 25-30 minuts.
![estofat gall dindi vinagre pas27 estofat gall dindi vinagre pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/09/93/estofat-gall-dindi-vinagre-pas27.jpeg)
Remeneu de tant en tant.
![estofat gall dindi vinagre pas28 estofat gall dindi vinagre pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/10/20/estofat-gall-dindi-vinagre-pas28.jpeg)
Quan faltin 5 minuts per acabar la cocció, afegiu-hi la ceba tallada grossa.
![estofat gall dindi vinagre pas29 estofat gall dindi vinagre pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/10/74/estofat-gall-dindi-vinagre-pas29.jpeg)
I també els xampinyons.
![estofat gall dindi vinagre pas30 estofat gall dindi vinagre pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/11/01/estofat-gall-dindi-vinagre-pas30.jpeg)
I ho deixeu uns minuts més que s'integrin els gustos.
![estofat gall dindi vinagre pas31 estofat gall dindi vinagre pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/11/28/estofat-gall-dindi-vinagre-pas31.jpeg)
Deixeu reposar el guisat una estona, si poden ser unes hores millor.
![estofat gall dindi vinagre pas32 estofat gall dindi vinagre pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/11/55/estofat-gall-dindi-vinagre-pas32.jpeg)
I ja ho podeu servir ben calent.
![estofat gall dindi vinagre pas33 estofat gall dindi vinagre pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/11/82/estofat-gall-dindi-vinagre-pas33.jpeg)
Bon profit!