Us presento una recepta que vaig trobar per internet i em va semblar molt interessant. He fet alguns canvis per adaptar-la al meu gust i us he de dir que és força recomanable.

És una salsa amb personalitat, que pot resultar una mica forta, però combina molt bé amb el gall dindi. Ja sabeu que el gall dindi és una carn eixuta i amb poc sabor i, per tant, necessita ser cuinada tenint amb compte aquesta premissa. Alhora, és una carn saludable amb un bon rendiment a la cuina. A mi m'ha agradat el plat i repetiré.

 

Ingredients

800 g de pit de gall dindi a trossos

1 pastanaga

1 ceba trinxada

1/2 got de vinagre de Mòdena

1 cullerada de mel

farina

2 alls

oli d'oliva

pebre negre

200 g de xampinyons laminats

1 ceba a trossos

aigua

sucre

sal

 

VARIANTS:

- Es pot fer amb cebes mini d'acompanyament

- Podeu posar-hi patates fregides a daus com a guarnició

Preparació
1.
estofat gall dindi vinagre pas1

Compreu pit de gall dindi i talleu-lo a trossos macos.

2.
estofat gall dindi vinagre pas2

Prepareu la verdura i els xampinyons.

3.
estofat gall dindi vinagre pas3

Trinxeu la ceba vermella.

4.
estofat gall dindi vinagre pas4

Trinxeu també la pastanaga a trossos petits.

5.
estofat gall dindi vinagre pas6

Empebreu-la també.

6.
estofat gall dindi vinagre pas7

I finalment, enfarineu-la.

7.
estofat gall dindi vinagre pas8

Poseu un bon raig d'oli d'oliva a escalfar i afegiu-hi els dos alls per perfumar-lo.

8.
estofat gall dindi vinagre pas9

Seguidament, aboqueu a la paella els xampinyons.

9.
estofat gall dindi vinagre pas10

Deixeu que es facin bé, per totes bandes.

10.
estofat gall dindi vinagre pas11

I reserveu-los.

11.
estofat gall dindi vinagre pas12

En el mateix oli, marqueu el gall dindi.

12.
estofat gall dindi vinagre pas14

I el reserveu.

13.
estofat gall dindi vinagre pas15

En el mateix oli, i si cal afegiu-ne una mica més, sofregiu la ceba vermella.

14.
estofat gall dindi vinagre pas16

Justament amb la pastanaga.

15.
estofat gall dindi vinagre pas17

Deixeu que es faci fins que tingui bon color.

16.
estofat gall dindi vinagre pas18

Llavors, afegiu-hi la carn.

17.
estofat gall dindi vinagre pas19

Remeneu-ho una mica.

18.
estofat gall dindi vinagre pas20

En aquest punt heu d'afegir el vinagre.

19.
estofat gall dindi vinagre pas21

Aproximadament mig got.

20.
estofat gall dindi vinagre pas22

Cap a dins!

21.
estofat gall dindi vinagre pas23

I a continuació cobriu la carn amb aigua. Saleu-ho.

22.
estofat gall dindi vinagre pas24

Finalment, poseu-hi també la mel.

23.
estofat gall dindi vinagre pas25

Una cullerada grossa o dues de postre. També podeu posar una mica de sucre, per contrarestar el sabor agre del vinagre.

24.
estofat gall dindi vinagre pas26

Ho tapeu i ho deixeu fer durant uns 25-30 minuts.

25.
estofat gall dindi vinagre pas27

Remeneu de tant en tant.

26.
estofat gall dindi vinagre pas28

Quan faltin 5 minuts per acabar la cocció, afegiu-hi la ceba tallada grossa.

27.
estofat gall dindi vinagre pas29

I també els xampinyons.

28.
estofat gall dindi vinagre pas30

I ho deixeu uns minuts més que s'integrin els gustos.

29.
estofat gall dindi vinagre pas31

Deixeu reposar el guisat una estona, si poden ser unes hores millor.

30.
estofat gall dindi vinagre pas32

I ja ho podeu servir ben calent.

31.
estofat gall dindi vinagre pas33

Bon profit!