Excel.lent plat que vaig provar fa molt temps i que és molt cardiosaludable. Si teniu el colesterol alt... aquest és el vostre plat.

Ingredients

500gr. sípia (amb la melsa)

100gr. nous de California  

3 cebes grans

4 dents d'all

4 fulles de llorer

1 got de vi blanc

2 llesques de pa torrat  

oli d'oliva  

pebre negre en gra

sal

Preparació
1.

Preparem els ingredients. 

2.

Cebes, alls, llorer...

3.

... la sípia ben grossa... i tallada a daus... i la melsa la reservem.

4.
5.

El morter...

6.

... i ja podem començar a saltar la sípia en una cassola amb un bon xorret d'oli d'oliva.

7.
8.

Ara afegim la ceba tallada en juliana... i el llorer.

9.

Ho remenem bé...

10.

... i ho deixem uns minuts per acabar de daurar la sípia amb la ceba...

11.

Mentre, podem anar preparant la picadeta amb una mica de pa torrat...

12.

... les nous....

13.

... i la melsa de la sípia.

14.

Aneu picant fins desfer les nous amb el pa.

15.

Ja tinc sofregida la ceba....

16.

... incorporem el vi blanc...

17.

... ho tapem i deixem que evapori l'alcohol durant uns 5-8 minuts de cocció a foc mitjà... i tapat.

18.

Ara li li podem afegir el brou. Més o menys, fins que cobreixi tota la sípia.

19.

En aquest moment també incorporem la pebre negre...

20.

... i un polsim de sal. Ho deixem coure uns 20-25 minuts a foc baix.

21.

Ara, agafeu un parell o tres de cullerades del suquet... i les afegiu a la picada. Us permetrà treballar-la millor. Tampoc busquem fondre literalment les nous... han de quedar trossets però petits.

22.

Incorporem la picada al guisat.

23.

Deixem que acabi de coure's la sípia... fins que estigui toveta.

24.

Tasteu-la i rectifiqueu de sal si cal.

25.

Ja la podem servir.

26.

És un plat molt gustós. Us agradarà.

27.

Bon Profit!