Excel.lent plat que vaig provar fa molt temps i que és molt cardiosaludable. Si teniu el colesterol alt... aquest és el vostre plat.
500gr. sípia (amb la melsa)
100gr. nous de California
3 cebes grans
4 dents d'all
4 fulles de llorer
1 got de vi blanc
2 llesques de pa torrat
oli d'oliva
pebre negre en gra
sal
Preparem els ingredients.
Cebes, alls, llorer...
... la sípia ben grossa... i tallada a daus... i la melsa la reservem.
El morter...
... i ja podem començar a saltar la sípia en una cassola amb un bon xorret d'oli d'oliva.
Ara afegim la ceba tallada en juliana... i el llorer.
Ho remenem bé...
... i ho deixem uns minuts per acabar de daurar la sípia amb la ceba...
Mentre, podem anar preparant la picadeta amb una mica de pa torrat...
... les nous....
... i la melsa de la sípia.
Aneu picant fins desfer les nous amb el pa.
Ja tinc sofregida la ceba....
... incorporem el vi blanc...
... ho tapem i deixem que evapori l'alcohol durant uns 5-8 minuts de cocció a foc mitjà... i tapat.
Ara li li podem afegir el brou. Més o menys, fins que cobreixi tota la sípia.
En aquest moment també incorporem la pebre negre...
... i un polsim de sal. Ho deixem coure uns 20-25 minuts a foc baix.
Ara, agafeu un parell o tres de cullerades del suquet... i les afegiu a la picada. Us permetrà treballar-la millor. Tampoc busquem fondre literalment les nous... han de quedar trossets però petits.
Incorporem la picada al guisat.
Deixem que acabi de coure's la sípia... fins que estigui toveta.
Tasteu-la i rectifiqueu de sal si cal.
Ja la podem servir.
És un plat molt gustós. Us agradarà.
Bon Profit!