Doncs sí. Avui he fet una prova. He començat fent un estofat de xai amb patates... i finalment l'he acabat fent al forn. He aprofitat una crema de roquefort que tenia feta, per servir-lo de forma original. Al final ha resultat que el xai amb el roquefort combinen força bé. Si no ens arrisquem mai a provar coses noves (al cuinar i al menjar)...
400gr. carn de xai a daus
2 patates a daus
1 ceba
pebre blanca
comí mòlt
un raig de vi blanc
bomba feta amb crema de roquefort
oli d'oliva
sal
Rentem bé el xai, que haurem fet a daus... i li tirem força pebre blanca.
La mateixa quantitat de comí mòlt.
Tallem una ceba a trossos grans i ho barregem tot.
En una paella calenta amb oli...
... saltarem el xai amb la ceba...
Mentre, prepararem unes patatetes en una safata pel forn.
Li anirem donant la volta al xai...
... fins que deixi d'estar rosa...
Afegim el vi... i deixem que redueixi uns minuts, que la carn comenci a estovar-se.
Ara, trenquem el procés d'estofar i barregem el xai amb les patates dins la safata... i ho posarem a coure dins el forn a 200º i durant uns 20 minuts.
Cada 5 minuts, li aneu donant la volta a tot.
Aneu provant la carn fins que estigui ben cuita.
Finalment, munteu el plat amb una mica de julivert sec picat.
Com ja us he comentat, he utilitzat un crema de roquefort que ja tenia feta per fer unes bombes.
El plat parla per sí mateix.
Us ha d'agradar el roquefort, clar...
... perquè dono per fet que el xai amb patates li agrada a tothom. Bon Profit!