De vegades, en sentim inesperadament bé quan fem una recepta que t'arregla un sopar en 20 minuts i, a més a més, aconsegueixes un resultat espectacular. Són aquells moments que penses: "això és efectivitat". I la recepta d'avui és una d'aquestes. No cal dir que prèviament haureu de preparar els fesolets negres i posar el pollastre en adob, però un cop fet això, la resta es fa ràpidament i si teniu nens a casa és l'oportunitat de fer-los trepitjar la cuina per alguna cosa més que obrir la nevera i agafar xocolata.
Com ja sabeu, aquesta mena de preparacions permeten moltes variants. Per tant, us recomano que l'adapteu al vostre gust i hi afegiu o retireu el que creieu oportú.
8 "fajitas" de blat o blat de moro
salsa de tomàquet mexicana picant
2 pits de pollastre tallats a tires
fesolets negres cuits
ceba tendra
enciam
Per fer l'adob del pollastre:
mig got d'oli d'oliva
1 cullerada de pebre vermell picant
1 cullerada de comí
1 cullerada de gingebre en pols
1 cullerada de pebre negre
1/3 cullerada de canyella
2 cullerades de sal
Variants:
- Podeu fer-los sense picant o altres tipus de picant
- S'hi poden afegir tires de pebrot verd i vermell o fer el clàssic "pico de gallo"
- Podeu posar-hi "guacamole" dins la "fajita"
- Podeu variar les espècies ("chipotle", herbes aromàtiques, etc...)
Com us comento a la introducció, el dia abans haureu de preparar els fesolets negres. I el dia abans de fer-los, posar-los en remull. Abans, però renteu-los bé per eliminar restes de terra.
Li tireu herbes, un ós de pernil i una mica de comí i ho enrossiu.
Li tireu els fesolets escorreguts i els cobriu amb aigua. S'han de coure aproximadament dues hores a foc mig-baix.
Un cop fets i freds, els reserveu a la nevera.
Ara heu de preparar l'adob, que jo recomano fer-lo el dia abans de consumir les "fajitas". Poseu un bon raig d'oli d'oliva en un bol.
Una cullerada de pebre negre.
Una cullerada de gingebre en pols.
Una cullerada (o al gust) de pebre vermell picant.
I una cullerada de comí.
Per últim 1/3 de cullerada de canyella en pols.
I ho remeneu bé.
Us ha de quedar un oli ben integrat com aquest.
El pollastre per "fajitas" l'heu de tallar a tires. Si aneu al mercat li podeu demanar a la parada que us el preparin per fer "fajitas".
El poseu dins del bol i el barregeu bé amb l'adob.
A continuació, tapeu el bol amb una mica de paper film i reserveu-lo a la nevera un mínim de quatre hores. Millor si el feu la nit anterior.
L'endemà, ja només quedarà fer el pollastre i preparar la guarnició. Talleu a tires una ceba dolça.
I feu el mateix amb una mica d'enciam. Ho col·loqueu tot en bols per separat i per servir a taula. Cadascú es farà la seva fajita al gust.
Respecte el pa de "fajita", el podeu fer a casa o comprar aquestas "tortitas" mexicanes que trobareu al supermercat. Escalfeu-les un minut al microones amb un polsim d'aigua abans de servir.
Amb la paella ben calenta, salteu el pollastre adobat.
El foc ben fort, que us quedi el pollastre daurat per fora i melós per dins, sense que quedi eixut.
I ho serviu tot a taula. Per fer la "fajita" poseu primer una mica de fesolets negres.
Per sobre, una mica d'enciam i ceba dolça.
Si us agrada, podeu posar una mica de salsa de tomàquet mexicana picant, que farà que el conjunt sigui més interessant en boca.
I finalment, repartiu una tira de pollastre.
Ho enrotlleu i ja teniu les vostres "fajitas"!
Bon profit!