Bo de collons, titos. Un plat d'aquells per quedar bé, amb una visita... i que es fa en molt poc temps. Heu de tenir la precaució de tenir el farciment ja fet, clar. Com que només s'utilitzen ceps secs, és un plat que el podeu fer durant tot l'any. Gaudiu-los.
1 planxa de full
salsa de ceps
salsa bolognesa casolana
1 ou
Recordeu, abans de res i una hora abans, prepareu els ceps... hidratant-los...
Feu la salsa de ceps...
... us recomano veure la recepta "Salsa de ceps".
La salsa bolognesa ja la tenim preparada també.
Els anirem col.locant en una safata pel forn... sobre un paper "cuisson".
Col·loqueu una cullerada de farciment en cada farcell.
Heu de trobar la mida exacte... ni poc ni massa.
Ara, unirem les quatre puntes del farcellet...
... i les recargolarem pesigant-les al mateix temps per a segellar el full i que no s'obri.
També podem segellar els laterals pessigant-los amb els dits.
Perfecte.
Queden macos, eh?
Batim un ou.
Pintem els farcellets.
I els enfornarem a 200 graus... durant uns 13-15 minuts... que veieu que tenen bon coloret.
Què bo!
Queden molt macos.
Doncs ara només ens quedarà presentar-los. Jo li he posat una bona base de salsa de ceps.
Tirarem un polsim de nou moscada als laterals, però molt poc... per aromatitzar el plat més que res.
A sobre, hi col·loquem els farcellets amb una mica de gràcia.
I ja els podeu servir ben calentons.
És d'aquells menjars que dius... juer... quina passada... oi?.... i en canvi no costen gaire de fer.
Queden cruixents per fora.... amb la carn gustosa per dins.... i la salseta per mullar-ho tot. En definitiva, sublime.
Fuas, quina pinta!
També els podeu fer més petits...
... en plan càtering... i tirar per sobre unes llavors de sèsam...
Us quedaran deliciosos... i també es poden menjar freds.
Podeu barrejar la salsa amb la carn i amb això fer el farciment, com he fet amb aquests més petits. Bon Profit!