No fa massa que hem vist com preparar una crema de rocafort. Avui, us mostraré una nova aplicació d'aquella crema fent farcellets amb pasta de full que servirem acompanyats d'un bon raig de mel. Sí, sí, mel i rocafort, altament recomanable. Us encantarà.
Crema de rocafort
1 placa de pasta de full
1 ou batut
Mel
Si voleu repassar el pas a pas de la crema de rocafort, us recomano la lectura prèvia d'aquella recepta.
Un cop feta la reservarem.
Estirarem la placa de pasta de full amb l'ajuda d'un corró i una mica de farina.
Quan tingui el gruix aproximat d'una capsa de cartó tallarem la pasta de full en porcions.
Aproximadament, porcions quadrades d'uns 6 o 7 centímetres.
Si hem reservat la crema de rocafort a la nevera, la treballarem una mica amb una cullera per desfer-ne aquesta textura més dura que s'origina amb el fred.
Omplirem una mànega pastissera, tot i que es pot fer amb una cullereta també.
Aplicarem una quantitat de crema en el centre del quadrat i...
... unirem dos extrems que no deixarem anar...
... i que unirem, un a un, a la resta d'extrems.
Amb tots els extrems units, enroscarem aquestes puntes sobre si mateixes, procurant que no es desfaci la unió.
Anirem col·locant cada peça acabada sobre una safata de forn amb paper tipus 'cuisson'.
Només ens quedarà pintar cada peça amb ou batut i...
... paciència!
Enforneu les peces de full a uns 180 graus fins que agafi bon color, uns 13-15 minuts aproximadament.
Un cop cuites, i en calent o en fred, com més us agradi, les emplatarem...
... i abocarem mel per sobre de cada peça.
Excel·lent.
I ja podeu dur-les a taula.
Bon profit!