Una recepta pastissera extremadament senzilla de fer. De fet, jo la faig quan em sobra crema d'haver fet un pastís o una altra elaboració. Només hem d'estirar el full i fer farcellets que un cop cuit cobrirem amb sucre llustre. És bufar i fer ampolles.

Aquests farcellets s'acostumen a combinar amb altres tipus de pastes dolces que conformen l'assortiment de pasta de full que us poden oferir les pastisseries, amb crusanets, ensaimadetes, palmeres de full, trenes, etc. i a mitja tarda... entren que dona gust, nanos. Som-hi!

 

Ingredients

2 planxes de full

100gr. crema pastissera

1 ou batut per pintar

sucre llustre

Variants:

Hi podeu tirar ametlla gra per sobre abans d'enfornar

Preparació
1.
farcellets crema pas1

Començarem per estirar la pasta de full. Jo us recomano comprar les planxes de full congelades. Aquestes planxes et permeten estirar el full amb la forma i gruix desitjats, cosa que no podem fer amb les làmines de full enrotllades que venen a la majoria de supermercats. El full el podeu fer a casa, però per la seva complexitat, jo recomano comprar-lo fet, tot i que us aconsello fer-lo alguna vegada.

2.
farcellets crema pas2

Estirem un parell de làmines de full... per mirar de fer uns 25-30 farcellets.

3.
farcellets crema pas3

Un cop ben estirat (amb farina per evitar que s'enganxi)... tallarem el full i farem quadrats.

4.
farcellets crema pas4

Més o menys d'aquesta mida.

5.
farcellets crema pas6

Col·locarem un quantitat no massa gran de crema en el centre.

6.
farcellets crema pas7

Ara, ajuntarem dues cantonades.

7.
farcellets crema pas8

Amb l'altre mà... ajuntarem la tercera punta....

8.
farcellets crema pas9

... i finalment la quarta... fent que totes quatre puntes quedin juntes.

9.
farcellets crema pas10

Recargolem una mica les quatre puntes i ja no s'obrirà.

10.
farcellets crema pas11

Anirem dipositant els farcellets sobre una safata pel forn amb paper cuisson... i els pintarem amb ou batut.

11.
farcellets crema pas12

És important procurar distribuir bé cada peça... i així la cocció serà més uniforme.

12.
farcellets crema pas13

Ho enfornarem uns 15 minuts a 190-200 graus.

13.
farcellets crema pas14

Aneu controlant... fins que tingui bon coloret.

14.
farcellets crema pas15

Ja els podem treure i deixar refredar una estona.

15.
farcellets crema pas16

Per acabar, els cobrirem amb una mica de sucre llustre.

16.
farcellets crema pas17

I ja els podem servir...

17.
farcellets crema pas18

... a que és molt fàcil de fer?...

18.
farcellets crema pas19

... i segur que quedeu bé. Acompanyeu-los amb cava o amb un vi dolç.

19.
farcellets crema pas20

Bon Profit!