També conegudes com a Faves a la gitana. Com veureu, podeu fer-les a la brasa directament. D´aquelles coses ximples, però ben bones. Anteriorment, ja hem vist com preparar la salsa de romesco, per tant, us recomano visitar aquesta recepta prèviament.
Faves fresques amb tavella
Salsa romesco (no massa espessa)
Variants:
- S'hi pot afegir pebre vermell picant
![faves brutesca pas1 faves brutesca pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/69/13/faves-brutesca-pas1.jpeg)
Prepareu les faves amb tavella
![faves brutesca pas2 faves brutesca pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/69/55/faves-brutesca-pas2.jpeg)
La mida de la fava no importa gaire en aquesta recepta, però jo us aconsello una mida mitjana.
![faves brutesca pas3 faves brutesca pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/69/97/faves-brutesca-pas3.jpeg)
Podeu tallar les puntes, si us ve de gust, per facilitar després l'extracció de les faves cuites, tot i que no és imprescindible aquest pas.
![faves brutesca pas4 faves brutesca pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/70/39/faves-brutesca-pas4.jpeg)
Si estan brutes o tenen terra li podeu passar una aigua. Però tampoc cal.
![faves brutesca pas5 faves brutesca pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/71/17/faves-brutesca-pas5.jpeg)
Antigament, s'enforquillaven les faves en un filferro per posar-les al caliu.
![faves brutesca pas6 faves brutesca pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/71/92/faves-brutesca-pas6.jpeg)
No cal que ho feu si utilitzeu una graella com faré jo, però us mostro com es faria amb el filferro.
![faves brutesca pas7 faves brutesca pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/72/34/faves-brutesca-pas7.jpeg)
Ha de travessar tota la tavella de punta a punta.
![faves brutesca pas8 faves brutesca pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/73/09/faves-brutesca-pas8.jpeg)
D'aquesta manera es podia clavar entre les brases.
![faves brutesca pas9 faves brutesca pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/73/51/faves-brutesca-pas9.jpeg)
Com us comentava, ens caldrà un bon caliu per fer-les.
![faves brutesca pas10 faves brutesca pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/73/93/faves-brutesca-pas10.jpeg)
No cal dir que les heu de posar en el sentit invers de l'estructura de la graella, per evitar que caiguin.
![faves brutesca pas11 faves brutesca pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/74/35/faves-brutesca-pas11.jpeg)
A més, si utilitzeu una graella de doble cara, les podreu voltar amb més facilitat.
![faves brutesca pas12 faves brutesca pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/74/77/faves-brutesca-pas12.jpeg)
Vigileu-les bé, que es fan en 3-5 minuts per cada banda. No els cal més.
![faves brutesca pas13 faves brutesca pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/75/19/faves-brutesca-pas13.jpeg)
I ben calentes és quan s'han de consumir.
![faves brutesca pas14 faves brutesca pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/75/61/faves-brutesca-pas14.jpeg)
El que us deia: aquesta salsa romesco és força recomanable.
![faves brutesca pas15 faves brutesca pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/76/03/faves-brutesca-pas15.jpeg)
Lamentablement, no sempre tenim el temps necessari per fer aquesta laboriosa salsa.
![faves brutesca pas16 faves brutesca pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/76/45/faves-brutesca-pas16.jpeg)
Serviu-les amb una mica de salsa al plat.
![faves brutesca pas17 faves brutesca pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/76/87/faves-brutesca-pas17.jpeg)
Desgraneu les faves en calent i suqueu-les a la salsa. Només heu de fer una lleugera pressió i les faves sortiran soles. A més, fa molta gràcia fer-ho, és divertit.
![faves brutesca pas18 faves brutesca pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/77/29/faves-brutesca-pas18.jpeg)
Seguidament, suqueu-les a la salsa i cap a dins!
![faves brutesca pas19 faves brutesca pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/77/80/faves-brutesca-pas19.jpeg)
Molt bones! Bon profit!
![faves brutesca pas20 faves brutesca pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/78/22/faves-brutesca-pas20.jpeg)