També conegudes com a Faves a la gitana. Com veureu, podeu fer-les a la brasa directament. D´aquelles coses ximples, però ben bones. Anteriorment, ja hem vist com preparar la salsa de romesco, per tant, us recomano visitar aquesta recepta prèviament.
Faves fresques amb tavella
Salsa romesco (no massa espessa)
Variants:
- S'hi pot afegir pebre vermell picant
Prepareu les faves amb tavella
La mida de la fava no importa gaire en aquesta recepta, però jo us aconsello una mida mitjana.
Podeu tallar les puntes, si us ve de gust, per facilitar després l'extracció de les faves cuites, tot i que no és imprescindible aquest pas.
Si estan brutes o tenen terra li podeu passar una aigua. Però tampoc cal.
Antigament, s'enforquillaven les faves en un filferro per posar-les al caliu.
No cal que ho feu si utilitzeu una graella com faré jo, però us mostro com es faria amb el filferro.
Ha de travessar tota la tavella de punta a punta.
D'aquesta manera es podia clavar entre les brases.
Com us comentava, ens caldrà un bon caliu per fer-les.
No cal dir que les heu de posar en el sentit invers de l'estructura de la graella, per evitar que caiguin.
A més, si utilitzeu una graella de doble cara, les podreu voltar amb més facilitat.
Vigileu-les bé, que es fan en 3-5 minuts per cada banda. No els cal més.
I ben calentes és quan s'han de consumir.
El que us deia: aquesta salsa romesco és força recomanable.
Lamentablement, no sempre tenim el temps necessari per fer aquesta laboriosa salsa.
Serviu-les amb una mica de salsa al plat.
Desgraneu les faves en calent i suqueu-les a la salsa. Només heu de fer una lleugera pressió i les faves sortiran soles. A més, fa molta gràcia fer-ho, és divertit.
Seguidament, suqueu-les a la salsa i cap a dins!
Molt bones! Bon profit!