Avui un plat espectacular! Amb producte de la terra, senzill de cuinar, i una autèntica garantia si voleu quedar bé amb els vostres convidats. Com sempre us dic, és preferible utilitzar poc producte fresc i de qualitat i massa producte mediocre: el gust del plat no tindrà res a veure. En el nostre receptari trobareu el pas a pas de com coure els Fesolets de Santa Pau, producte típic català (cuina volcànica), una veritable delicatessen de la qual ens podem sentir ben orgullosos.
A llepar-se els dits!
300 g de Fesolets de Santa Pau
8 gambes vermelles
un grapat de cloïsses grosses
400 g de calamar tallar a rodanxes
3 grans d'all tallats a làmines
2 fulles de llorer
1 cullerada de pebre vermell dolç
1 cullerada de concentrat de tomàquet
un raig de vi blanc
oli d'oliva verge extra
pebre negre
julivert fresc
sal
Variants:
- Podeu fer servir sípia
- Es pot fer amb llagostins, escamarlans, llagosta o llamàntol
El dia abans poseu els fesolets de Santa Pau a hidratar. Recordeu que al nostre receptari trobareu el pas a pas de la cocció.
L'endemà, descarteu l'aigua i renteu el fesolet.
Poseu-lo a coure a foc baix amb l'aigua justa i una mica de llorer.
Quan estigui cuit el reserveu.
Poseu les cloïsses en aigua i sal, per purgar-les de sorra.
Renteu les gambes.
Netegeu, renteu els calamars i talleu-los a rodanxes grosses.
En una paella amb oli d'oliva, daureu els alls laminats i seguidament marqueu les gambes per les dues bandes.
Reserveu-les.
En el mateix oli, daureu el calamar.
Quan hagi deixat anar tota l'aigua, poseu-hi una cullerada de pebre vermell.
Poseu-hi també una cullerada de concentrat de tomàquet.
Un cop estigui tot integrat, tireu un raig de vi blanc a la paella i deixeu-ho reduir.
Saleu-ho una mica i deixeu-ho reduir tot el líquid, fins que gairebé comenci a enganxar-se.
En aquest punt, renteu les cloïsses i afegiu-les.
Tapeu la paella per obligar les cloïsses que s'obrin amb el vapor.
A continuació, afegiu-hi les gambes reservades i escalfeu-ho tot plegat.
Finalment, ja podeu incorporar els fesolets, saleu-ho si cal i remeneu-ho tot amb compte.
Un polsim de julivert fresc per sobre si us agrada. Deixeu reposar el plat 10 minuts abans de servir-lo.
I ja ho tenim!
Bon profit!