Una recepta ben fàcil. Aquest era un dels plats que tradicionalment sempre s'havien fet a casa meva. Us he de confessar que no m'agrada el fetge. Jo recordo que el menjava de petit, però va arribar un punt en què (no sé per què) li vaig agafar fàstic... i el vaig deixar de menjar. Ara no m'agrada ni l'olor. Però com que a la meva dona li encanta, doncs l'he hagut de fer. De vegades et trobes que has de cuinar coses que a tu no t'agraden... com per exemple els cargols. En qualsevol cas, encara que no m'agradi el que estic cuinant... ho faig amb les mateixes ganes i dedicació que amb qualsevol altre plat... al cap i a la fi... cuinar és cuinar, i és el que m'agrada fer.
300 g fetge de xai
2 cebes grosses tallades a la juliana
oli d'oliva
pebre negre
sal
D'entrada rentarem bé el fetge de xai, que sempre té restes de sang.
Ho podeu fer amb fetge de porc, però penso que és més bo el de xai.
En una paella amb un bon raig d'oli d'oliva hi posem el fetge prèviament salat i empebrat.
Tallem la ceba en juliana i la incorporem a la paella.
Tota, eh? Hi ha força ceba. Hi ha gent que primer fa la ceba, la reserva i després fa el fetge, i finalment ho barreja tot. Jo penso que si es fa tot junt el fetge agafa més gust de ceba.
Si voleu, ho podeu tapar una estoneta.
De tant en tant ho reviseu, per comprovar que no es cremi.
Ho remeneu, que agafi color.
Ha de tenir aquesta mateixa pinta.
Quan tot plegat sigui gairebé caramel·litzat, ja ho podrem emplatar.
Si us agrada el fetge és un molt bon plat. Jo és que no puc, perdoneu-me.
Us recomano acompanyar aquest plat amb un vi negre. Bon profit!