El d'avui, és un plat inventat, no té res de l'altre món, ja ho veureu, però inspirat en La Toscana, això si. Pasta, bolets, tomàquet, alfàbrega i formatge.  O dit en altres termes: energètic, gustós, saludable, aromàtic i atractiu. El resultat... un plat de pasta extraordinari, pel meu gust. Espero que us agradi.

Ingredients

250gr. de fettuccine sec a l'ou  

2 o 3 fulles de llorer  

oli d'oliva verge extra

200gr. xampinyons frescos  

20gr. cep sec  

4 grans d'alls

100gr. tomàquet sec conservat en oli

100gr. nata líquida  

unes fulles d'alfàbrega fresca  

formatge parmesà ratllat  

pebre negre molguda  

pebre blanca molguda

Preparació
1.

Començarem a posar a bullir aigua amb sal, oli i llorer.

2.

Jo he fet servir la marca Gallo, però les italianes resulten encara millor.

3.

He gastat un sobre de ceps secs.

4.

El posarem a re-hidratar en un bol amb abundant aigua.

5.

Tomàquet sec o "pommodoro secchi". El trobareu en qualsevol botiga de "delicatessen" o especialitzada en productes italians.

6.

Picarem bé el tomàquet.

7.

L'aigua ja bull... doncs tirarem la pasta.

8.

Aquesta pasta està feta en 6-7 minuts de cocció, perque quedi "al dente", clar.

9.

Un cop hidratats els ceps, també els picarem.

10.

En una cassola amb un bon raig d'oli, daurem l'all per totes dues bandes i el reservem. Només ens interessa aromatitzar l'oli.

11.

En el mateix oli, saltarem els xampinyons amb un polsim de sal.

12.

A continuació, afegirem el tomàquet picat... el cep picat...

13.

... l'alfàbrega fresca sencera...

14.

... i la nata líquida.

15.

Ho remenem tot plegat...

16.

... i afegim també un xorret (mig got) de l'aigua d'hidratar els ceps.

17.

Un polsim de sal... i deixem que es faci durant 4 o 5 minuts a foc baix-mitjà. Remenar de tant en tant.

18.

Ara incorporem els fettuccine i ho remenem tot plegat.

19.
20.

... una mica de pebre negre recent molguda...

21.

... li donem quatre voltes a tot i ja podem apagar el foc.

22.

Ara distribuirem la pasta en safates pel forn. Alguna, si voleu, la podeu congelar.

23.

Fa bona pinta, no?... doncs fot una oloreta que espanta.

24.

Obrim un sobre de mozzarella de búfala. Al Mercadona en venen.

25.

La talleu a trossos i la col·loqueu per sobre.

26.

Genial.

27.

Per acabar... que no falti l'orenga.

28.

Així.

29.

I ara gratinem la nostre pasta.

30.

Fins que quedi torradeta i la mozzarella desfeta.

31.

Ja la podem servir.

32.

Ummm... quines olors. M'encanta aquesta mena de plats.

33.

Bon Profit!