El d'avui, és un plat inventat, no té res de l'altre món, ja ho veureu, però inspirat en La Toscana, això si. Pasta, bolets, tomàquet, alfàbrega i formatge. O dit en altres termes: energètic, gustós, saludable, aromàtic i atractiu. El resultat... un plat de pasta extraordinari, pel meu gust. Espero que us agradi.
250gr. de fettuccine sec a l'ou
2 o 3 fulles de llorer
oli d'oliva verge extra
200gr. xampinyons frescos
20gr. cep sec
4 grans d'alls
100gr. tomàquet sec conservat en oli
100gr. nata líquida
unes fulles d'alfàbrega fresca
formatge parmesà ratllat
pebre negre molguda
pebre blanca molguda
Començarem a posar a bullir aigua amb sal, oli i llorer.
Jo he fet servir la marca Gallo, però les italianes resulten encara millor.
He gastat un sobre de ceps secs.
El posarem a re-hidratar en un bol amb abundant aigua.
Tomàquet sec o "pommodoro secchi". El trobareu en qualsevol botiga de "delicatessen" o especialitzada en productes italians.
Picarem bé el tomàquet.
L'aigua ja bull... doncs tirarem la pasta.
Aquesta pasta està feta en 6-7 minuts de cocció, perque quedi "al dente", clar.
Un cop hidratats els ceps, també els picarem.
En una cassola amb un bon raig d'oli, daurem l'all per totes dues bandes i el reservem. Només ens interessa aromatitzar l'oli.
En el mateix oli, saltarem els xampinyons amb un polsim de sal.
A continuació, afegirem el tomàquet picat... el cep picat...
... l'alfàbrega fresca sencera...
... i la nata líquida.
Ho remenem tot plegat...
... i afegim també un xorret (mig got) de l'aigua d'hidratar els ceps.
Un polsim de sal... i deixem que es faci durant 4 o 5 minuts a foc baix-mitjà. Remenar de tant en tant.
Ara incorporem els fettuccine i ho remenem tot plegat.
... una mica de pebre negre recent molguda...
... li donem quatre voltes a tot i ja podem apagar el foc.
Ara distribuirem la pasta en safates pel forn. Alguna, si voleu, la podeu congelar.
Fa bona pinta, no?... doncs fot una oloreta que espanta.
Obrim un sobre de mozzarella de búfala. Al Mercadona en venen.
La talleu a trossos i la col·loqueu per sobre.
Genial.
Per acabar... que no falti l'orenga.
Així.
I ara gratinem la nostre pasta.
Fins que quedi torradeta i la mozzarella desfeta.
Ja la podem servir.
Ummm... quines olors. M'encanta aquesta mena de plats.
Bon Profit!