Una nova recepta d'aquelles que m'agrada cuinar i menjar. Un plat de casa nostra... mediterrani... i propi del llevant. Per llepar-se'n els dits... grans i petits.

Ingredients

400 g de calamarcets nets

1 ceba picada

2 grans d'all picats

3 tomàquets rallats

1/2 pebrot verd picat

4 escamarlans  

4 gambes vermelles

250 g de cloïssa fresca

1 cullerada de pebre vermell dolç  

oli d'oliva  

1 litre de brou de peix  

julivert  

sal

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients.

2.

Com sempre, si el marisc és fresc... més bo quedarà el plat. Els calamarcets ben nets.

3.

Triturem els 3 o 4 tomàquets madurs.

4.

Piquem la ceba, l'all i el pebrot.

5.

Les cloïsses les reservarem amb aigua i abundant sal... per a purgar la possible sorra.

6.

Posem la nostra paella a escalfar.. amb unes gotes d'oli.

7.

El primer que farem és saltar els calamarcets amb un polsim de sal. Com veureu aniran deixant un torradet marró molt característic, justament quan comencen a "petar". Els reservarem.

8.

Aquest torradet dels calamarcets és vital. Tireu un raig d'oli i rasqueu-lo una mica per barrejar-lo amb l'oli. Aquest procés és un dels secrets d'aquest plat.

9.

Ara, ja podem sofregir la ceba i el pebrot.

10.

Quan sigui ros, daurem l'all picat.

11.

Ara ja podem incorporar el marisc i marcar-lo una mica per totes dues bandes.

12.

Podem incorporar els calamarcets que teníem reservats.

13.

I seguidament, afegim el tomàquet. Hi ha gent que primer fa el sofregit de tomàquet i després posa el marisc, però jo ho prefereixo d'aquesta manera per extreure'n al màxim el gust del marisc. Deixeu que el tomàquet es vagi fent a foc molt lent... fins gairebé caramelitzar.

14.

Afegirem una culleradeta de pebre vermell dolç.

15.

Mentre, prepararem els fideus que s'han de rossejar. Jo us recomano del nº 2, però això va a gustos.

16.

A l'igual que amb l'arròs... una tassa ben plena de fideus per persona serà suficient.

17.

A banda, en una paella amb un raig d'oli enrossirem els fideus, tot donant voltes sense parar... per evitar que es cremin.

18.

I seguiu treballant els fideus...

19.

Com podeu veure, el tomàquet s'ha convertit en una deliciosa salseta brillant...

20.

... aquest coloret fosc indica que ho tenim apunt.

21.

Afegim els fideus i ho remenem tot una mica.

22.

En tornar, escalfem el brou de peix (si no teniu poseu aigua, però el brou és un altre dels secrets d'aquest plat).

23.

Hi afegirem el brou ben calent...

24.

... i en aquest mateix moment... tirarem les cloïsses ben netes.

25.

Aprofiteu per salar el plat.

26.

Ara és qüestió de deixar que es cogui el fideu durant uns 10-15 minuts a foc mitjà. També podeu anar preescalfant el forn (en mode grill) per després.

27.

Xup-xup... tasteu-lo de sal constantment. Podeu afegir més brou o aigua (calents) o rectificar de sal.

28.

Un cop sigui cuit el fideu ja podeu parar el foc i distribuir una mica millor el marisc.

29.

Com sempre, li donarem un toc de forn per daurar la primera capa, tal i com fan a tots els restaurants.

30.

Amb 5 minutets a 220 graus serà suficient.

31.

Els fideus s'aixecaran una mica, com podeu veure.

32.

I la nostra fideuà de calamarcets sortirà amb aquesta pinta tan fabulosa.

33.

Ummm... ja sento l'olor.

34.

Només ens quedarà emplatar-ho. 

35.

Els calamars sencers li aporten una presència força apetitosa.

36.

Quin tros de plat, eh?... plat únic, clar.

37.

Acompanyeu-lo amb un bon vinet.

38.

Bon Profit!