Us presento un nou "plat convidat" d'aquells que m'agraden molt. La recepta que ens proposa el meu germà Manel és lleugerament diferent, d'aquelles ràpides de fer... i amb les que gaudirem d'un excel·lent resultat. Ens proposa una fideuà que no requereix sofregit de ceba ni tomàquet previ, com si es tractés d'un rossejat de fideus. Ah!... i que no us falti l'allioli!
220gr. fideus del nº 2
6 gambes vermelles grosses i un grapat de petitones
1 sipia tallada menuda
un grapat de rossellones
1 litre de brou de peix
6 dents d'all
oli d'oliva
sal
Preparem tots el ingredients i els rentem: la sipia, les gambes i les rossellones.
Primerament posem les rossellones al vapor per que s'obrin.
Traiem la closca buida de les rosellones i les deixem reservades per més tard.
Ara, piquem uns 3 dents d'all. La clau d'aquesta fideuà és l'all.
En una paella amb un raig d'oli d'oliva, fem la sipia a foc mitjà. A mitja cocció afegirem un grapat d'all picat.
Una vegada feta la sipia, la reservem apart.
En la mateixa paella amb gustet d'all, fregirem les gambes.
Bé, ja tenim els ingredients bàsics preparats per separat i reservats, anem doncs a buscar la paella gran.
Posem la paella al foc. Afegim un bon raig d'oli d'oliva i, quan sigui calent, afegim 3 dents d'all tallats per la meitat. Només es tracta de donar gustet d'all a l'oli.
Mentre, escalfarem el brou de peix al que li hem afegit l'aigua d'obrir les rossellones al vapor. El brou, si el podeu fer natural millor, si no, aquest funciona força bé i aporta bon gust.
Quan l'all estigui daurat (però no cremat) el traiem amb compte de la paella. És el moment de tirar els fideus i començar a rossejar-los poc a poc.
Anem remenant els fideus sense parar per que no es cremin... i quan siguin daurats, afegim el brou de peix calent.
Tot el litre sencer.
A continuació, de seguida afegirem tots els ingredients que tenim reservats, primer la sípia.
... les gambetes...
... i finalment les rosellones. Distribuirem amb una mica de gràcia tots els ingredients... i afegirem la sal.
Et voilà!... aquí la tenim després de 10 minuts exactes de cocció a foc mitjà i vigilant que no li falti brou.
Fa bona pinta! Només ens quedarà acompanyar-la amb una mica d'allioli i a gaudir amics! Bon profit!