Ja hem vist moltes maneres de cuinar el cranc blau, una espècie que cal consumir pel seu valor gastronòmic i per la seva intrusió a les nostres costes. La resta és ben fàcil, ja ho veureu. Som-hi!

Ingredients

3 crancs blaus

400g de fideus del número 2

4 grans d'all laminats

un tros de pebrot vermell a daus

2 tomàquets madurs ratllats

1 cullerada de pebre vermell

1 sípia a trossos amb la melsa

1 litre i mig de brou de peix de roca

un grapat de cloïsses

oli d'oliva

sal

Variants:

Podeu afegir musclos i calamars

Preparació
1.
fideuada cranc blau pas1

Primer de tot haureu de preparar els crancs.

2.
fideuada cranc blau pas2

Us recomano la lectura del consell Com netejar el cranc blau.

3.
fideuada cranc blau pas3

Un cop nets i trossejats, els reserveu.

4.
fideuada cranc blau pas4

Poseu ara les cloïsses amb aigua i sal, per purgar-les durant uns 30 minuts.

5.
fideuada cranc blau pas5

Prepareu la resta d'ingredients.

6.
fideuada cranc blau pas6

Talleu l'all en lamines i trinxeu mig pebrot vermell.

7.
fideuada cranc blau pas7

A daus petits.

8.
fideuada cranc blau pas8

Ratlleu el tomàquet.

9.
fideuada cranc blau pas9

Barregeu la melsa (o salsa marró) amb el tomàquet. Això aportarà molt sabor.

10.
fideuada cranc blau pas10

Tireu una cullerada de pebre vermell i remeneu-ho tot plegat. Reserveu-ho.

11.
fideuada cranc blau pas11

Poseu una paella a escalfar amb un raig d'oli, i daureu la sípia.

12.
fideuada cranc blau pas12

Un cop feta retireu-la i reserveu-la per més endavant.

13.
fideuada cranc blau pas13

En la mateixa paella, i segurament afegint'hi més oli, daureu l'all.

14.
fideuada cranc blau pas15

Ara, tireu-hi la barreja de tomàquet que heu preparat.

15.
fideuada cranc blau pas16

Un mica de sal i ho deixeu sofregir.

16.
fideuada cranc blau pas17

Tant bon punt s'hagi consumit el líquid i comenci a caramel·litzar...

17.
fideuada cranc blau pas18

hi afegiu la sípia.

18.
fideuada cranc blau pas19

Remeneu-ho tot plegat durant un parell de minuts.

19.
fideuada cranc blau pas20

Ara, afegiu els fideus a la paella. Aproximadament una tassa de café per persona (80-100g).

20.
fideuada cranc blau pas21

Remeneu-ho per sofregir la pasta i que absorbeixi aquesta intensitat.

21.
fideuada cranc blau pas22

A continuació, ja podeu incorporar el cranc.

22.
fideuada cranc blau pas23

Cobriu-ho amb el fumet de peix ben calent.

23.
fideuada cranc blau pas24

Ho saleu lleugerament, i espereu que arrenqui el bull.

24.
fideuada cranc blau pas25

Ara, ja podeu incorporar les cloïsses, rentades de nou per retirar l'excés de sal. Repartiu-les bé.

25.
fideuada cranc blau pas26

Passats 10-12 minuts, la pasta ja estarà cuita i podeu apagar el foc. Rectifiqueu de sal si cal.

26.
fideuada cranc blau pas27

Deixeu reposar el plat uns 10 minuts més abans de servir.

27.
fideuada cranc blau pas28

Finalment, i si us ve de gust, es pot posar la fideuada al forn en mode grill durant 2 minuts per daurar la part superior. Però no és totalment necessari.

28.
fideuada cranc blau pas29

I ja la podeu servir.

29.
fideuada cranc blau pas30

Si us agrada, la podeu servir amb allioli.

30.
fideuada cranc blau pas31

Bon Profit!