Ja hem vist moltes maneres de cuinar el cranc blau, una espècie que cal consumir pel seu valor gastronòmic i per la seva intrusió a les nostres costes. La resta és ben fàcil, ja ho veureu. Som-hi!
3 crancs blaus
400g de fideus del número 2
4 grans d'all laminats
un tros de pebrot vermell a daus
2 tomàquets madurs ratllats
1 cullerada de pebre vermell
1 sípia a trossos amb la melsa
1 litre i mig de brou de peix de roca
un grapat de cloïsses
oli d'oliva
sal
Variants:
Podeu afegir musclos i calamars
Primer de tot haureu de preparar els crancs.
Us recomano la lectura del consell Com netejar el cranc blau.
Un cop nets i trossejats, els reserveu.
Poseu ara les cloïsses amb aigua i sal, per purgar-les durant uns 30 minuts.
Prepareu la resta d'ingredients.
Talleu l'all en lamines i trinxeu mig pebrot vermell.
A daus petits.
Ratlleu el tomàquet.
Barregeu la melsa (o salsa marró) amb el tomàquet. Això aportarà molt sabor.
Tireu una cullerada de pebre vermell i remeneu-ho tot plegat. Reserveu-ho.
Poseu una paella a escalfar amb un raig d'oli, i daureu la sípia.
Un cop feta retireu-la i reserveu-la per més endavant.
En la mateixa paella, i segurament afegint'hi més oli, daureu l'all.
Ara, tireu-hi la barreja de tomàquet que heu preparat.
Un mica de sal i ho deixeu sofregir.
Tant bon punt s'hagi consumit el líquid i comenci a caramel·litzar...
hi afegiu la sípia.
Remeneu-ho tot plegat durant un parell de minuts.
Ara, afegiu els fideus a la paella. Aproximadament una tassa de café per persona (80-100g).
Remeneu-ho per sofregir la pasta i que absorbeixi aquesta intensitat.
A continuació, ja podeu incorporar el cranc.
Cobriu-ho amb el fumet de peix ben calent.
Ho saleu lleugerament, i espereu que arrenqui el bull.
Ara, ja podeu incorporar les cloïsses, rentades de nou per retirar l'excés de sal. Repartiu-les bé.
Passats 10-12 minuts, la pasta ja estarà cuita i podeu apagar el foc. Rectifiqueu de sal si cal.
Deixeu reposar el plat uns 10 minuts més abans de servir.
Finalment, i si us ve de gust, es pot posar la fideuada al forn en mode grill durant 2 minuts per daurar la part superior. Però no és totalment necessari.
I ja la podeu servir.
Si us agrada, la podeu servir amb allioli.
Bon Profit!