Ja hem vist moltes maneres de cuinar el cranc blau, una espècie que cal consumir pel seu valor gastronòmic i per la seva intrusió a les nostres costes. La resta és ben fàcil, ja ho veureu. Som-hi!

Ingredients

3 crancs blaus

400g de fideus del número 2

4 grans d'all laminats

un tros de pebrot vermell a daus

2 tomàquets madurs ratllats

1 cullerada de pebre vermell

1 sípia a trossos amb la melsa

1 litre i mig de brou de peix de roca

un grapat de cloïsses

oli d'oliva

sal

Variants:

Podeu afegir musclos i calamars

Preparació
1.

Primer de tot haureu de preparar els crancs.

2.

Us recomano la lectura del consell Com netejar el cranc blau.

3.

Un cop nets i trossejats, els reserveu.

4.

Poseu ara les cloïsses amb aigua i sal, per purgar-les durant uns 30 minuts.

5.

Prepareu la resta d'ingredients.

6.

Talleu l'all en lamines i trinxeu mig pebrot vermell.

7.

A daus petits.

8.

Ratlleu el tomàquet.

9.

Barregeu la melsa (o salsa marró) amb el tomàquet. Això aportarà molt sabor.

10.

Tireu una cullerada de pebre vermell i remeneu-ho tot plegat. Reserveu-ho.

11.

Poseu una paella a escalfar amb un raig d'oli, i daureu la sípia.

12.

Un cop feta retireu-la i reserveu-la per més endavant.

13.

En la mateixa paella, i segurament afegint'hi més oli, daureu l'all.

14.

Ara, tireu-hi la barreja de tomàquet que heu preparat.

15.

Un mica de sal i ho deixeu sofregir.

16.

Tant bon punt s'hagi consumit el líquid i comenci a caramel·litzar...

17.

hi afegiu la sípia.

18.

Remeneu-ho tot plegat durant un parell de minuts.

19.

Ara, afegiu els fideus a la paella. Aproximadament una tassa de café per persona (80-100g).

20.

Remeneu-ho per sofregir la pasta i que absorbeixi aquesta intensitat.

21.

A continuació, ja podeu incorporar el cranc.

22.

Cobriu-ho amb el fumet de peix ben calent.

23.

Ho saleu lleugerament, i espereu que arrenqui el bull.

24.

Ara, ja podeu incorporar les cloïsses, rentades de nou per retirar l'excés de sal. Repartiu-les bé.

25.

Passats 10-12 minuts, la pasta ja estarà cuita i podeu apagar el foc. Rectifiqueu de sal si cal.

26.

Deixeu reposar el plat uns 10 minuts més abans de servir.

27.

Finalment, i si us ve de gust, es pot posar la fideuada al forn en mode grill durant 2 minuts per daurar la part superior. Però no és totalment necessari.

28.

I ja la podeu servir.

29.

Si us agrada, la podeu servir amb allioli.

30.

Bon Profit!