Avui tenim una meravellosa recepta marinera que no oblidaràs fàcilment. Com tot a la cuina: Bon producte, passió i la resta surt sola. No és tan difícil de fer com pot semblar. T'atreveixes a cuinar-la? Som-hi!
- 4 calamars nets i sencers
- 320 g de fideus
- 1 cullerada de tomàquet concentrat
- 1 ceba vermella tallada a la juliana
- 4 gambots mitjans/grans
- 1 litre de fumet de peix
- 2-3 grans d'all laminats
- Picada d'all i julivert fresc
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
Variants:
- Pots fer la mateixa recepta amb gamba vermella o sípia
- S'hi poden afegir daus de peix

Neteja els calamars. La idea és tallar potes i aletes per barrejar amb els fideus i utilitzar els cossos per decorar la fideuada.

El gambot ha de ser de mida mitjana o gran. Altrament, pots utilitzar gambes vermelles.

En una paella amb un raig d'oli, daura un parell d'alls a filets.

Quan estiguin torrats, però no cremats, reserva'ls.

En el mateix oli (i si cal afegir-ne més, n'hi poses), marca els gambots per les dues bandes.

Reserva els gambots i fes el mateix amb els cossos del calamars.

Ho reserves.

Ara, amb unes gotes més d'oli, salta la resta del calamar. Ho pots mullar amb la picada d'all i julivert.

Quan el calamar estigui ben daurat (que esclati), el reserves.

Amb unes gotes més d'oli, fes la ceba tallada a la juliana, ja que després la trituraràs.

Si falta líquid, afegeix una mica del mateix fumet.

Quan la ceba estigui gairebé feta, afegeix el concentrat de tomàquet.

Ho barreges tot plegat i 5 minutets més.

Passa aquest sofregit al fumet i tritura-ho bé.

Afegeix una mica més d'oli a la paella, sense retirar les restes anteriors.

Afegeix els fideus i remena'ls fins que agafin coloret.

De seguida, incorpora els trossos de calamar.

I també el fumet ben calent.

Deixa-ho coure uns 10-12 minuts, rectificant de sal.

Quan falti un minut per acabar la cocció de la pasta, decora la paella amb els gambots i els cossos dels calamars.

Tira una mica més de picada per sobre.

Col·loca els alls daurats per sobre dels calamars.

I finalment, de 3 a 5 minuts de grill al forn.

I ja ho pots servir.

Una meravella! No cal ni allioli!

Bon profit!