Avui tenim una meravellosa recepta marinera que no oblidaràs fàcilment. Com tot a la cuina: Bon producte, passió i la resta surt sola. No és tan difícil de fer com pot semblar. T'atreveixes a cuinar-la? Som-hi!

Ingredients
  • 4 calamars nets i sencers
  • 320 g de fideus 
  • 1 cullerada de tomàquet concentrat
  • 1 ceba vermella tallada a la juliana
  • 4 gambots mitjans/grans
  • 1 litre de fumet de peix
  • 2-3 grans d'all laminats
  • Picada d'all i julivert fresc 
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Variants:

  • Pots fer la mateixa recepta amb gamba vermella o sípia
  • S'hi poden afegir daus de peix
Preparació
1.
IMG 2518

Neteja els calamars. La idea és tallar potes i aletes per barrejar amb els fideus i utilitzar els cossos per decorar la fideuada.

2.
IMG 2523

El gambot ha de ser de mida mitjana o gran. Altrament, pots utilitzar gambes vermelles.

3.
IMG 2533

En una paella amb un raig d'oli, daura un parell d'alls a filets.

4.
IMG 2543

Quan estiguin torrats, però no cremats, reserva'ls.

5.
IMG 2541

En el mateix oli (i si cal afegir-ne més, n'hi poses), marca els gambots per les dues bandes.

6.
IMG 2560

Reserva els gambots i fes el mateix amb els cossos del calamars. 

7.
IMG 2565

Ho reserves. 

8.
IMG 2569

Ara, amb unes gotes més d'oli, salta la resta del calamar. Ho pots mullar amb la picada d'all i julivert. 

9.
IMG 2575

Quan el calamar estigui ben daurat (que esclati), el reserves. 

10.
IMG 2585

Amb unes gotes més d'oli, fes la ceba tallada a la juliana, ja que després la trituraràs.

11.
IMG 2589

Si falta líquid, afegeix una mica del mateix fumet.

12.
IMG 2594

Quan la ceba estigui gairebé feta, afegeix el concentrat de tomàquet.

13.
IMG 2596

Ho barreges tot plegat i 5 minutets més.

14.
IMG 2613

Passa aquest sofregit al fumet i tritura-ho bé.

15.
IMG 2607

Afegeix una mica més d'oli a la paella, sense retirar les restes anteriors.

16.
IMG 2617

Afegeix els fideus i remena'ls fins que agafin coloret.

17.
IMG 2625

De seguida, incorpora els trossos de calamar.

18.
IMG 2629

I també el fumet ben calent. 

19.
IMG 2633

Deixa-ho coure uns 10-12 minuts, rectificant de sal. 

20.
IMG 2638

Quan falti un minut per acabar la cocció de la pasta, decora la paella amb els gambots i els cossos dels calamars.

21.
IMG 2647

Tira una mica més de picada per sobre.

22.
IMG 2656

Col·loca els alls daurats per sobre dels calamars.

23.
IMG 2663

I finalment, de 3 a 5 minuts de grill al forn. 

24.
IMG 2664

I ja ho pots servir. 

25.
IMG 2669

Una meravella! No cal ni allioli!

26.
IMG 2675

Bon profit!