Avui tenim una meravellosa recepta marinera que no oblidaràs fàcilment. Com tot a la cuina: Bon producte, passió i la resta surt sola. No és tan difícil de fer com pot semblar. T'atreveixes a cuinar-la? Som-hi!

Ingredients
  • 4 calamars nets i sencers
  • 320 g de fideus 
  • 1 cullerada de tomàquet concentrat
  • 1 ceba vermella tallada a la juliana
  • 4 gambots mitjans/grans
  • 1 litre de fumet de peix
  • 2-3 grans d'all laminats
  • Picada d'all i julivert fresc 
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Variants:

  • Pots fer la mateixa recepta amb gamba vermella o sípia
  • S'hi poden afegir daus de peix
Preparació
1.

Neteja els calamars. La idea és tallar potes i aletes per barrejar amb els fideus i utilitzar els cossos per decorar la fideuada.

2.

El gambot ha de ser de mida mitjana o gran. Altrament, pots utilitzar gambes vermelles.

3.

En una paella amb un raig d'oli, daura un parell d'alls a filets.

4.

Quan estiguin torrats, però no cremats, reserva'ls.

5.

En el mateix oli (i si cal afegir-ne més, n'hi poses), marca els gambots per les dues bandes.

6.

Reserva els gambots i fes el mateix amb els cossos del calamars. 

7.

Ho reserves. 

8.

Ara, amb unes gotes més d'oli, salta la resta del calamar. Ho pots mullar amb la picada d'all i julivert. 

9.

Quan el calamar estigui ben daurat (que esclati), el reserves. 

10.

Amb unes gotes més d'oli, fes la ceba tallada a la juliana, ja que després la trituraràs.

11.

Si falta líquid, afegeix una mica del mateix fumet.

12.

Quan la ceba estigui gairebé feta, afegeix el concentrat de tomàquet.

13.

Ho barreges tot plegat i 5 minutets més.

14.

Passa aquest sofregit al fumet i tritura-ho bé.

15.

Afegeix una mica més d'oli a la paella, sense retirar les restes anteriors.

16.

Afegeix els fideus i remena'ls fins que agafin coloret.

17.

De seguida, incorpora els trossos de calamar.

18.

I també el fumet ben calent. 

19.

Deixa-ho coure uns 10-12 minuts, rectificant de sal. 

20.

Quan falti un minut per acabar la cocció de la pasta, decora la paella amb els gambots i els cossos dels calamars.

21.

Tira una mica més de picada per sobre.

22.

Col·loca els alls daurats per sobre dels calamars.

23.

I finalment, de 3 a 5 minuts de grill al forn. 

24.

I ja ho pots servir. 

25.

Una meravella! No cal ni allioli!

26.

Bon profit!