Hola, gourmeter! Avui et portem una nova recepta marinera amb la qual no fallaràs i on el protagonista serà l'escamarlà ben fresc. Com sempre, només et caldran dues coses importants perquè et quedi bé: ganes de fer-la i productes de qualitat. Que vagi de gust!

Ingredients

4 escamarlans frescos

8 gambes pelades

1 sípia tallada a daus (amb la melsa i la tinta)

3 tomàquets ratllats

1 cullerada de pebre vermell

1,5 L de brou de peix

4 grans d'all laminats

400 g de fideus 

oli d'oliva

pebre negre

sal

Variants:

- La pots acompanyar amb una mica d'allioli i llimona

- Hi pots afegir unes cloïsses

Preparació
1.

Prepareu tots els ingredients, així evitareu haver de sortir corrents a buscar el tomàquet quan calgui.

2.

Netegeu el marisc i talleu per la meitat els escamarlans.

3.

Aprofiteu per ratllar els tomàquets.

4.

Afegiu-hi una mica de pebre vermell.

5.

I la meitat de la melsa (o salsa marró) de la sípia. No en caldrà més, ja que és molt intensa de sabor.

6.

Lamineu els alls.

7.

Poseu-ne 3-4 làmines a aromatitzar un bon raig d'oli en una paella.

8.

Seguidament, marqueu els escamarlans per les dues bandes. Amb sal i pebre.

9.

I també les gambes pelades i ho reserveu tot junt.

10.

En el mateix oli, salteu la sípia amb un punt de sal fins que agafi color i la reserveu també.

11.

Ara, i si cal afegiu-hi una mica més d'oli, daureu la resta de l'all.

12.

I aquestes làmines d'all les reserveu per decorar la paella al final.

13.

Aboqueu-hi la barreja de tomàquet i deixeu-ho sofregir amb una mica de sal.

14.

Un cop hagi perdut tota l'aigua i es comenci a enganxar, ja tindreu el sofregit enllestit.

15.

En aquest punt, ja hi podeu incorporar la tinta. Jo he utilitzat la mateixa tinta de la sípia, però a les botigues de congelats venen tinta en sobres que podeu tenir al congelador. Es important resaltar que la tinta en cru resulta tòxica i es imprescindible coure-la. 

16.

Un parell de voltes amb el sofregit i ja hi podeu incorporar la sípia.

17.

En aquest punt, podeu parar el foc i marxar a fer el vermut. Després només us caldran 20 minuts per tenir el dinar fet.

18.

En una altra paella amb unes gotes d'oli, poseu els fideus a enrosir. 

19.

No deixeu de remenar o se us cremaran. Quan tinguin aquest bonic color, ja els podeu incorporar al sofregit.

20.

Poseu a escalfar el brou de peix.

21.

Barregeu durant un parell de minuts els fideus amb la sípia i el sofregit.

22.

Aboqueu-hi el brou de peix. 

23.

Deixeu-ho coure a foc mig durant uns 15 minuts, segons la mida de fideus que trieu. Jo utilitzo el número 4. Saleu-ho i tasteu-ho.

24.

Un cop feta la pasta, i amb gràcia, col·loqueu per sobre el marisc.

25.

També les làmines d'all.

26.

I finalment, una mica de sal en escates per sobre.

27.

Ara, doneu-li un cop de grill al forn durant 5 minuts.

28.

Mentrestant, podeu fer un allioli per acompanyar, i prepareu un cornet de paper.

29.

Així hi podreu posar uns punts d'allioli per tota la fideuada i la presència serà total.

30.

Després d'un repós de 5-10 minuts, ja la podeu servir a taula.

31.

Espectacular!

32.

Bon profit!