Avui us convidem a fer una fideuada d'aquelles que no s'obliden. Un plat elaborat i treballat amb la idea de facilitar al comensal el seu consum: res a pelar, res a treure del plat. Podeu afegir o treure ingredients al vostre gust, de peix o de carn, però com sempre, la qualitat del producte marcarà la diferència. Us atreviu a fer-la? Som-hi!
400 g de fideus (número 2)
1 sípia a trossos (amb la melsa)
2 tomàquets madurs
2 alls laminats
1 ceba trinxada
1/2 pebrot verd trinxat
16 gambes vermelles
16 cloïsses
un grapat de pèsols
1,5 l de fumet de peix (fet amb els caps de gamba, espines, api, ceba, llorer, pebre)
oli d'oliva
pebre negre
pebre vermell
sal
Variants:
Podeu fer-la amb escamarlans, calamar, pollastre, rap, lluç, etc..
Podeu acompanyar-la amb allioli
![fideuada del senyoret pas1 fideuada del senyoret pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/79/45/fideuada-del-senyoret-pas1.jpeg)
Heu de començar per preparar el fumet de peix. El podeu fer a la vostra manera, comprar-lo fet, o fer-lo aprofitant el cap i les pells de les gambes com veureu. La gamba ha de ser vermella.
![fideuada del senyoret pas2 fideuada del senyoret pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/79/72/fideuada-del-senyoret-pas2.jpeg)
Peleu les gambes.
![fideuada del senyoret pas3 fideuada del senyoret pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/79/99/fideuada-del-senyoret-pas3.jpeg)
Aprofiteu per retirar també els budells, que no interessa deixar-los, sobretot si són tan grans.
![fideuada del senyoret pas5 fideuada del senyoret pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/80/95/fideuada-del-senyoret-pas5.jpeg)
Molt bé, amb aquestes restes de gambes i unes espines de lluç (o qualsevol altre peix) farem el fumet.
![fideuada del senyoret pas7 fideuada del senyoret pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/81/49/fideuada-del-senyoret-pas7.jpeg)
Poseu un raig d'oli en una olla i daureu-ho tot menys l'api. De fet, podeu afegir unes boles de pebre negre també, en aquest moment. Jo ho he fet més endavant.
![fideuada del senyoret pas9 fideuada del senyoret pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/82/03/fideuada-del-senyoret-pas9.jpeg)
Afegiu a l'olla la fulla d'api.
![fideuada del senyoret pas10 fideuada del senyoret pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/82/30/fideuada-del-senyoret-pas10.jpeg)
I les boles de pebre negre, que abans m'he oblidat. Si no teniu no passa res.
![fideuada del senyoret pas11 fideuada del senyoret pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/82/57/fideuada-del-senyoret-pas11.jpeg)
Afegiu un parell de litres d'aigua i deixeu-ho bullir durant uns 20-25 minuts. Llavors pareu el foc i ho coleu. Aquest fumet el reserveu.
![fideuada del senyoret pas12 fideuada del senyoret pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/82/84/fideuada-del-senyoret-pas12.jpeg)
Molt bé! Amb el fumet ja fet, ara prepareu el sofregit o la marca. Trinxeu les verdures.
![fideuada del senyoret pas13 fideuada del senyoret pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/83/11/fideuada-del-senyoret-pas13.jpeg)
Ratlleu els tomàquets.
![fideuada del senyoret pas14 fideuada del senyoret pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/83/38/fideuada-del-senyoret-pas14.jpeg)
Afegiu la melsa de la sípia al tomàquet.
![fideuada del senyoret pas16 fideuada del senyoret pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/83/92/fideuada-del-senyoret-pas16.jpeg)
I ho barregeu bé.
![fideuada del senyoret pas17 fideuada del senyoret pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/84/19/fideuada-del-senyoret-pas17.jpeg)
Ara, a la paella amb un raig d'oli, daureu una mica la sípia.
![fideuada del senyoret pas18 fideuada del senyoret pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/84/46/fideuada-del-senyoret-pas18.jpeg)
Quan la sípia ja estigui feta, marqueu volta i volta les gambes.
![fideuada del senyoret pas19 fideuada del senyoret pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/84/73/fideuada-del-senyoret-pas19.jpeg)
I de seguida ho reserveu tot per separat, però junt, s'entén oi?
![fideuada del senyoret pas20 fideuada del senyoret pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/85/00/fideuada-del-senyoret-pas20.jpeg)
![fideuada del senyoret pas21 fideuada del senyoret pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/85/63/fideuada-del-senyoret-pas21.jpeg)
Sofregiu la ceba amb el pebrot.
![fideuada del senyoret pas22 fideuada del senyoret pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/86/20/fideuada-del-senyoret-pas22.jpeg)
I hi afegiu la barreja del tomàquet.
![fideuada del senyoret pas23 fideuada del senyoret pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/86/53/fideuada-del-senyoret-pas23.jpeg)
Deixeu-ho fer uns 10 minuts fins que s'evapori tot el líquid. Us ha de quedar gairebé una pasta.
![fideuada del senyoret pas24 fideuada del senyoret pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/86/86/fideuada-del-senyoret-pas24.jpeg)
Pareu el foc i passeu el sofregit a un pot per triturar. Es pot deixar el sofregit sense triturar, però jo ho faig pels nens "especialets" que tinc a casa.
![fideuada del senyoret pas25 fideuada del senyoret pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/87/16/fideuada-del-senyoret-pas25.jpeg)
Amb la batedora elèctrica, que us quedi ben fi.
![fideuada del senyoret pas26 fideuada del senyoret pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/87/43/fideuada-del-senyoret-pas26.jpeg)
Ara passeu el sofregit a la paella de nou i hi afegiu la sípia. Així, sense encendre el foc, ho podeu tapar i sortir a fer un vermut o comprar el diari, que ja teniu el dinar mig fet.
![fideuada del senyoret pas27 fideuada del senyoret pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/87/70/fideuada-del-senyoret-pas27.jpeg)
A continuació, poseu els fideus amb unes gotes a daurar en una paella.
![fideuada del senyoret pas28 fideuada del senyoret pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/87/97/fideuada-del-senyoret-pas28.jpeg)
És important no deixar de remenar, ja que es cremen ràpid. No us despisteu!
![fideuada del senyoret pas29 fideuada del senyoret pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/88/24/fideuada-del-senyoret-pas29.jpeg)
De cop i volta començarà a canviar el color. Apagueu el foc i reserveu-ho.
![fideuada del senyoret pas30 fideuada del senyoret pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/88/51/fideuada-del-senyoret-pas30.jpeg)
![fideuada del senyoret pas31 fideuada del senyoret pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/88/78/fideuada-del-senyoret-pas31.jpeg)
Tapeu-ho.
![fideuada del senyoret pas32 fideuada del senyoret pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/89/05/fideuada-del-senyoret-pas32.jpeg)
En dos o tres minuts s'hauran obert.
![fideuada del senyoret pas34 fideuada del senyoret pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/89/59/fideuada-del-senyoret-pas34.jpeg)
Ara ja podeu encendre el foc de la paella i afegir-hi els fideus. Remeneu-ho tot junt durant un parell de minuts, per afavorir la barreja de gustos. En paral·lel, escalfeu el brou.
![fideuada del senyoret pas35 fideuada del senyoret pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/89/86/fideuada-del-senyoret-pas35.jpeg)
Ara si, afegiu-hi el brou. Podeu fer el plat eixut, sucós o caldós, com més us agradi.
![fideuada del senyoret pas36 fideuada del senyoret pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/90/13/fideuada-del-senyoret-pas36.jpeg)
Saleu-ho una mica i deixeu fer el fideu uns 12 minuts aprox.
![fideuada del senyoret pas37 fideuada del senyoret pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/90/40/fideuada-del-senyoret-pas37.jpeg)
Quan faltin 5 minuts per acabar la cocció, podeu posar una grapat de pèsols si us agrada. Rectifiqueu de sal.
![fideuada del senyoret pas38 fideuada del senyoret pas38](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/90/67/fideuada-del-senyoret-pas38.jpeg)
Pareu el foc. Ara col·loqueu les gambes i les cloïsses per sobre de la fideuada.
![fideuada del senyoret pas39 fideuada del senyoret pas39](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/90/94/fideuada-del-senyoret-pas39.jpeg)
Així mateix ja es podria servir, reposant 10 minuts.
![fideuada del senyoret pas40 fideuada del senyoret pas40](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/91/21/fideuada-del-senyoret-pas40.jpeg)
Però jo us recomano donar-li un cop de grill al forn, 3-4 minuts.
![fideuada del senyoret pas41 fideuada del senyoret pas41](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/91/84/fideuada-del-senyoret-pas41.jpeg)
D'aquesta manera guanyarà en presentació amb aquesta capa torradeta superior, que és com ho fan als restaurants. I al mateix temps, s'escalfa tot el conjunt una mica.
![fideuada del senyoret pas42 fideuada del senyoret pas42](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/92/11/fideuada-del-senyoret-pas42.jpeg)
Ja la podeu servir, ara si.
![fideuada del senyoret pas43 fideuada del senyoret pas43](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/92/38/fideuada-del-senyoret-pas43.jpeg)
I a gaudir!
![fideuada del senyoret pas44 fideuada del senyoret pas44](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/92/65/fideuada-del-senyoret-pas44.jpeg)
Jo l'he acompanyat amb una mica d'allioli que, amb tot ben peladet, és un autèntic plaer!
![fideuada del senyoret pas45 fideuada del senyoret pas45](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/46/92/92/fideuada-del-senyoret-pas45.jpeg)
Bon profit!