En aquesta pàgina ja hem vist unes quantes maneres de fer els fideus de mar. En el cas d'avui, volem que la sípia sigui la protagonista i per aquest motiu hi afegirem la tinta d'una sola sípia. D'aquesta manera, la tinta no ens tenyirà la pasta de color negre, però ens aportarà tota l'essència de la sípia que busquem. Juntament amb un fumet de peix de roca, tot plegat ens garantirà un sabor excel·lent en aquest plat.
Com veureu, petites variants sobre una mateixa recepta us permetrà obtenir diferents resultats amb matisos que, de vegades, resulten sorprenents.
Senzill i bo. Som-hi!
400 g de fideus del número 2 (especial fideuada)
1 sípia gran amb la tinta tallada a daus petits
un grapat de cloïsses
brou vermell de peix
3 alls tallats a làmines
oli d'oliva
sal
Hi ha qui fa servir fideus encara més prims, però els del número 2 són els més adients.
Poseu les cloïsses en aigua i sal mitja horeta, per purgar-les de sorra.
Poseu també a escalfar el fumet de peix.
Reserveu la tinta.
Ara talleu els alls a làmines
Poseu una paella a escalfar amb un raig d'oli i daureu una mica els alls, que aromatitzin l'oli.
A continuació, i amb compte amb les esquitxades, incorporeu-hi la sípia.
Saleu-la una mica.
Deixeu que agafi color a foc fort.
En un moment donat començarà a esclatar. Per evitar cremades tapeu la sípia amb una tapa.
De tant en tant la remeneu. L'objectiu és que s'enganxi una mica a la paella. D'aquí n'extraurem tota la substància de la sípia. Però repeteixo, compte amb les cremades.
Remeneu-los amb dos objectius: torrar el fideu i recollir l'essència de la sípia incrustada a la paella.
Us ha de quedar la paella pràcticament neta.
Afegiu-hi el fumet de peix ben calent fins cobrir-ho tot. La quantitat dependrà de si us agrada més o menys sucosa. Com a norma general, haureu de posar (com a mínim) el doble de líquid que de pasta.
Saleu-ho.
A continuació, i amb l'ajuda d'un colador, desfeu la tinta de la sípia amb una cullera.
La tinta enfosquirà una mica el plat, però li donarà un sabor exquisit també.
Deixeu que faci xup-xup durant 10 minuts a foc mig.
Afegiu-hi les cloïsses.
Deixeu-ho coure uns 5 minuts més.
Finalment, doneu-li un cop de grill al forn per torrar els fideus, uns 5 minuts més a 200 graus.
Deixeu reposar el plat 10 minuts abans de servir-lo.
I cap a taula!
Molt bona!
Bon profit!