La nostra mare feia aquest plat molt sovint. Sempre ha estat una debilitat de tots els germans. Val a dir que no és exactament la recepta tradicional de fideus a la cassola, però és que nosaltres mai hem sigut de fideus gruixuts i foradats.
200 g de costella de porc
200 g de pollastre a daus (de la cuixa)
100 g de daus de pernil i xoriço
200 g de fideus del número 4 (sense forat)
brou de pollastre
2 tomàquets triturats
1/2 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 copa de vi blanc
1 ceba grossa
3 alls
una cullerada de pebre vermell
oli d'oliva
pebre negre en pols
sal
Variants:
- Es pot afegir fetge de pollastre
- Podeu incorporar 1/3 de porro picat al sofregit
- Es pot posar una fulla de llorer
- Si no teniu brou de pollastre, podeu utilitzar aigua directament o una pastilla deshidratada de brou
- Podeu afegir salsitxa de porc, pèsols i fins i tot conill
![fideus cassola lcds pas1 fideus cassola lcds pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/32/85/fideus-cassola-lcds-pas1.jpeg)
Preparem tots els ingredients.
![fideus cassola lcds pas2 fideus cassola lcds pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/33/27/fideus-cassola-lcds-pas2.jpeg)
Farem uns daus de xoriço (si està dur m'agrada més) i de pernil ibèric o del país.
![fideus cassola lcds pas3 fideus cassola lcds pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/33/69/fideus-cassola-lcds-pas3.jpeg)
Jo sempre tinc brou de pollastre al congelador, de quan faig escudella. Si no en teniu, aigua directament o a les males, sempre podeu utilitzar brou industrial o una pastilla de brou deshidratat (tipus Avecrem).
![fideus cassola lcds pas4 fideus cassola lcds pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/34/11/fideus-cassola-lcds-pas4.jpeg)
Salem i empebrem els daus de costella de porc i pollastre.
![fideus cassola lcds pas5 fideus cassola lcds pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/34/53/fideus-cassola-lcds-pas5.jpeg)
Tsch... fideus Perla de Segre... jeje.
![fideus cassola lcds pas6 fideus cassola lcds pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/34/95/fideus-cassola-lcds-pas6.jpeg)
Escalfem una mica d'oli en una cassola de fang. Ja sabeu, primer foc baix i l'anem apujant poc a poc. Els canvis bruscos de temperatura són els que fan que el fang s'esquerdi i es trenqui.
![fideus cassola lcds pas7 fideus cassola lcds pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/35/37/fideus-cassola-lcds-pas7.jpeg)
Ara, enrossim tota la carn.
![fideus cassola lcds pas8 fideus cassola lcds pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/35/79/fideus-cassola-lcds-pas8.jpeg)
I la reservem.
![fideus cassola lcds pas9 fideus cassola lcds pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/36/21/fideus-cassola-lcds-pas9.jpeg)
En el mateix oli... daurem els pebrots, que hem picat previament.
![fideus cassola lcds pas10 fideus cassola lcds pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/36/63/fideus-cassola-lcds-pas10.jpeg)
I continuarem amb l'all i la ceba picats.
![fideus cassola lcds pas11 fideus cassola lcds pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/37/05/fideus-cassola-lcds-pas11.jpeg)
Fem un bon sofregidet... fins que caramelitzi una mica.
![fideus cassola lcds pas12 fideus cassola lcds pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/37/47/fideus-cassola-lcds-pas12.jpeg)
Ara, incorporem el pernil i el xoriço a daus...
![fideus cassola lcds pas13 fideus cassola lcds pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/37/89/fideus-cassola-lcds-pas13.jpeg)
... i la carn que teníem reservada. Ho remenem tot plegat.
![fideus cassola lcds pas14 fideus cassola lcds pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/38/31/fideus-cassola-lcds-pas14.jpeg)
És el moment d'afegir el vi. Es pot posar també després del tomàquet. Aquest vi és especial per cuinar. Està macerat amb herbes i té un sabor força especial. A mi m'agrada molt.
![fideus cassola lcds pas15 fideus cassola lcds pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/38/73/fideus-cassola-lcds-pas15.jpeg)
Hi posem un bon xorret...
![fideus cassola lcds pas16 fideus cassola lcds pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/39/15/fideus-cassola-lcds-pas16.jpeg)
... i deixem que redueixi l'alcohol.
![fideus cassola lcds pas17 fideus cassola lcds pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/39/57/fideus-cassola-lcds-pas17.jpeg)
Millor tapat. Durant uns 8-10 minutets a foc mig. Vigileu no es cremi.
![fideus cassola lcds pas18 fideus cassola lcds pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/39/99/fideus-cassola-lcds-pas18.jpeg)
Ara incorporem el tomàquet ratllat...
![fideus cassola lcds pas19 fideus cassola lcds pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/40/41/fideus-cassola-lcds-pas19.jpeg)
... i una mica de pebre vermell.
![fideus cassola lcds pas20 fideus cassola lcds pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/40/83/fideus-cassola-lcds-pas20.jpeg)
Ho remenem tot de nou...
![fideus cassola lcds pas22 fideus cassola lcds pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/41/67/fideus-cassola-lcds-pas22.jpeg)
Tot el conjunt ha d'adquirir un coloret brillant... i s'ha de consumir tot el líquid del tomàquet.
![fideus cassola lcds pas23 fideus cassola lcds pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/42/09/fideus-cassola-lcds-pas23.jpeg)
És el moment d'incorporar els fideus.
![fideus cassola lcds pas24 fideus cassola lcds pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/42/51/fideus-cassola-lcds-pas24.jpeg)
Ho remenem una mica...
![fideus cassola lcds pas25 fideus cassola lcds pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/42/93/fideus-cassola-lcds-pas25.jpeg)
... i incorporem el brou de pollastre calent... fins cobrir-ho tot.
![fideus cassola lcds pas26 fideus cassola lcds pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/43/35/fideus-cassola-lcds-pas26.jpeg)
Tirem un polsim de sal.
![fideus cassola lcds pas27 fideus cassola lcds pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/43/77/fideus-cassola-lcds-pas27.jpeg)
I res, deixem que faci xup-xup fins que el fideu sigui pràcticament cuit.
![fideus cassola lcds pas28 fideus cassola lcds pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/44/19/fideus-cassola-lcds-pas28.jpeg)
Un cop fet... deixeu reposar el plat 5 minuts per acabar la cocció de la pasta, però no gaire més... que els fideus s'estoven.
![fideus cassola lcds pas29 fideus cassola lcds pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/44/61/fideus-cassola-lcds-pas29.jpeg)
I ja podem emplatar.
![fideus cassola lcds pas30 fideus cassola lcds pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/45/03/fideus-cassola-lcds-pas30.jpeg)
Ummmm... que a gust ens mengem aquests fideus a casa!
![fideus cassola lcds pas31 fideus cassola lcds pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/45/45/fideus-cassola-lcds-pas31.jpeg)
I la carn està perfecta.
![fideus cassola lcds pas32 fideus cassola lcds pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/45/87/fideus-cassola-lcds-pas32.jpeg)
Molt bons.
![fideus cassola lcds pas33 fideus cassola lcds pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/46/29/fideus-cassola-lcds-pas33.jpeg)
I aquestes són fotos d'una altre ocasió. Com veureu, he canviat el pebrot vermell pel verd.
![fideus cassola lcds pas34 fideus cassola lcds pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/46/71/fideus-cassola-lcds-pas34.jpeg)
Queden igual de bons.
![fideus cassola lcds pas35 fideus cassola lcds pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/47/13/fideus-cassola-lcds-pas35.jpeg)
Bon Profit!