La nostra mare feia aquest plat molt sovint. Sempre ha estat una debilitat de tots els germans. Val a dir que no és exactament la recepta tradicional de fideus a la cassola, però és que nosaltres mai hem sigut de fideus gruixuts i foradats.
200 g de costella de porc
200 g de pollastre a daus (de la cuixa)
100 g de daus de pernil i xoriço
200 g de fideus del número 4 (sense forat)
brou de pollastre
2 tomàquets triturats
1/2 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 copa de vi blanc
1 ceba grossa
3 alls
una cullerada de pebre vermell
oli d'oliva
pebre negre en pols
sal
Variants:
- Es pot afegir fetge de pollastre
- Podeu incorporar 1/3 de porro picat al sofregit
- Es pot posar una fulla de llorer
- Si no teniu brou de pollastre, podeu utilitzar aigua directament o una pastilla deshidratada de brou
- Podeu afegir salsitxa de porc, pèsols i fins i tot conill
Preparem tots els ingredients.
Farem uns daus de xoriço (si està dur m'agrada més) i de pernil ibèric o del país.
Jo sempre tinc brou de pollastre al congelador, de quan faig escudella. Si no en teniu, aigua directament o a les males, sempre podeu utilitzar brou industrial o una pastilla de brou deshidratat (tipus Avecrem).
Salem i empebrem els daus de costella de porc i pollastre.
Tsch... fideus Perla de Segre... jeje.
Escalfem una mica d'oli en una cassola de fang. Ja sabeu, primer foc baix i l'anem apujant poc a poc. Els canvis bruscos de temperatura són els que fan que el fang s'esquerdi i es trenqui.
Ara, enrossim tota la carn.
I la reservem.
En el mateix oli... daurem els pebrots, que hem picat previament.
I continuarem amb l'all i la ceba picats.
Fem un bon sofregidet... fins que caramelitzi una mica.
Ara, incorporem el pernil i el xoriço a daus...
... i la carn que teníem reservada. Ho remenem tot plegat.
És el moment d'afegir el vi. Es pot posar també després del tomàquet. Aquest vi és especial per cuinar. Està macerat amb herbes i té un sabor força especial. A mi m'agrada molt.
Hi posem un bon xorret...
... i deixem que redueixi l'alcohol.
Millor tapat. Durant uns 8-10 minutets a foc mig. Vigileu no es cremi.
Ara incorporem el tomàquet ratllat...
... i una mica de pebre vermell.
Ho remenem tot de nou...
Tot el conjunt ha d'adquirir un coloret brillant... i s'ha de consumir tot el líquid del tomàquet.
És el moment d'incorporar els fideus.
Ho remenem una mica...
... i incorporem el brou de pollastre calent... fins cobrir-ho tot.
Tirem un polsim de sal.
I res, deixem que faci xup-xup fins que el fideu sigui pràcticament cuit.
Un cop fet... deixeu reposar el plat 5 minuts per acabar la cocció de la pasta, però no gaire més... que els fideus s'estoven.
I ja podem emplatar.
Ummmm... que a gust ens mengem aquests fideus a casa!
I la carn està perfecta.
Molt bons.
I aquestes són fotos d'una altre ocasió. Com veureu, he canviat el pebrot vermell pel verd.
Queden igual de bons.
Bon Profit!