Excel·lent plat. I torno a repetir, com d'altres vegades he fet, que hi ha receptes que a primer cop d'ull no semblen massa interessants o que a priori podem arribar a intuir el resultat pels ingredients que porta. Però quan ho tastes, t'adones que estaves totalment equivocat, que la cuina és, en certa manera, màgica i que el sabor final del plat és força diferent de l'imaginat.
Això m'ha passat amb aquesta recepta. No ho acostumo a dir massa... però aquest és un plat 'tremendo'. Molt bo i molt recomanable. És important que utilitzeu un bon brou de peix vermell... ja que es pot fer amb aigua, però no quedaria tan gustós.
300gr. fideus
200gr. pèsols
200gr. pop
2 cebes tallades a la juliana
2 tomàquets ratllats
1 culleradeta de pebre vermell
brou de peix o aigua
oli d'oliva
sal
Per la picada:
2 grans d'all
julivert fresc
un grapadet d'ametlles torrades
Variants:
Podeu utilitzar popets petits sencers o un pop gran tallat a trossos
Preparem els ingredients.
Jo utilitzaré popets petits de platja... que ja me'ls ha netejat el peixater.
Si és temporada de pèsol fresc... no ho dubteu, el sabor és radicalment diferent al congelat.
Rentem bé els popets i els reservem. Primer de tot heu de fer el brou de peix. Si teniu brou de peix congelat... ja el podeu anar escalfant. Jo en tenia un de congelat, que vaig fer amb caps de gamba vermella, molt gustós.
A continuació, començarem a preparar la picadeta.
Pelem unes quantes ametlles torrades...
... afegim l'all i el julivert...
... i ho piquem. Ho reservem.
Ara ratllem els tomàquets.
El brou de peix ja s'està escalfant.
Aquests popets tan petits... no cal ni bullir-los, però a mi m'agrada donar-los uns 15 minutets. Podeu aprofitar que escalfeu el brou de peix per bullir els popets en el mateix brou.
D'aquesta manera conservarem també el suquet dels popets.
Posem la ceba tallada en juliana.
Fins que estigui sofregida.
A continuació, incorporem el tomàquet amb el pebre vermell... i ho remenem bé.
Un polsim de sal...
... ho tapem i deixem reduir el tomàquet durant uns 10 minutets.
Podeu anar pesant els fideus.
A continuació, afegirem els popets bullits...
... que remenarem bé.
Doneu-li a tot unes voltes... durant uns 5 minutets...
... fins que es comenci a enganxar del cul, així es torrarà una mica la picadeta i els pops.
Ara si, hi tirem els fideus.
Ho remenem bé...
... i esperem uns 3 o 4 minutets més.
Incorporem el brou de peix que teníem reservat amb el suc de coure els pops.
Al mateix temps, hi posem els pèsols frescos.
Ho salem.
I ara si, que faci xup xup.
Ha de coure durant uns 20 minutets... fins que estigui cuit el fideu.
Pareu el foc.
Aquesta mena de guisadets... sempre són interessants acabar-los amb un torradet al forn.
Poseu-lo 5 minuts a 200 graus en mode grill... i us farà aquesta capa tan apetitosa.
I ja ho tenim això.
Ja podem emplatar.
I aquí teniu els fideus amb pop i pèsols.
Recomano acompanyar aquest plat amb un bon vinet blanc.
Com veieu, ha de quedar una mica sucós...
... excel·lent de sabor.
Bon Profit!