Podem trobar un "rossejat" fet amb arròs o fet amb fideu, com és el nostre cas. Si tenim fet un bon brou de peix vermell són supersenzills de fer i estan boníssims. Us recomano menjar-los sense allioli, que és com s'ha de fer, vaja.

Ingredients

320 gr. de fideus del número 2  

60 cl. de brou de peix vermell

2 alls

oli

sal

Variants:

- Es pot fer amb pistons en comptes de fideus (pistonat)  

- Es poden fregir uns alls juntament amb els fideus  

- S'hi pot afegir una picada al final

- El plat es pot acompanyar amb allioli

Preparació
1.
fideus rossejats pas1

Preparem una paella. Si cal, afegiu-hi més brou durant la cocció. Tireu un raig d'oli i fregiu una mica l'all... compte que es poden cremar molt fàcilment.

2.
fideus rossejats pas2

Ara incorporem els fideus.

3.
fideus rossejats pas3

Els anirem remenant....

4.
fideus rossejats pas4

... la idea és rossejar-los i que no es cremin.

5.
fideus rossejats pas5

Han d'agafar aquest coloret tan magnífic.

6.
fideus rossejats pas6

Ja els tenim.

7.
fideus rossejats pas7

Afegiu-hi el brou calent, poseu-ho al punt de sal i deixeu-ho coure fins que els fideus estiguin al seu punt.

8.
fideus rossejats pas8

Ho remeneu una miqueta, perquè no s'enganxi res. Però no s'ha de tocar més.

9.
fideus rossejats pas9

Que faci xup-xup a poc a poc.

10.
fideus rossejats pas10

Quan el fideu estigui pràcticament cuit, ho posarem al forn a 200 graus i només la part de grill. Res, 3-5 minutets.

11.
fideus rossejats pas11

Veureu com agafa un coloret brutal.

12.
fideus rossejats pas12

Ja el podem servir.

13.
fideus rossejats pas13

Bon Profit!