Doncs de tothom se n'aprèn, diuen. Aquests fideus els ha fet la meva dona (que no cuina mai!) i m'han encantat. Un bon exemple de reaprofitament de què hi ha a la nevera. A falta de costella de porc, unes salsitxes axoriçades li donaran un gir radical al sabor dels fideus tradicionals. Una recepta molt fàcil de fer, ideal pels que esteu començant a gaudir de la cuina. Per cert, aquestes salsitxes són molt especials. Les comprem al mercat municipal i les porten directament de Màlaga, bona terra aquella. Estan entre les salsitxes de porc i la xistorra, amb un gust molt peculiar. Som-hi!
1 pebrot verd
1 ceba
2 alls
1 trosset de porro
3 salsitxes axoriçades
Aigua o brou de pollastre
3 cullerades de concentrat de tomàquet
Fideus
Oli d'oliva
Sal
Piquem la ceba, l'all i el pebrot ben petits i el xoriço a talls. Primer sofregim en una cassola amb oli el pebrot, el porro, la ceba i l'all. Un cop daurat, afegim el tomàquet i a continuació el xoriço tallat a daus.
Un cop estigui cuita la salsitxa, afegim els fideus... i ho remenem una mica.
Saleu al gust i deixeu coure uns 20-25 minuts a foc més aviat baix. Fins que estiguin cuits els fideus.
I aquí els tenim. Tenen bona pinta eh? Ara sucaria un trosset de pa i una cullerada de fideus.
Bon Profit!