Excel·lents postres. Aquesta és una d'aquelles combinacions ben trobades, sincerament ho dic. El formatge pecorino trufat és, per si mateix, una delicatessen. Car també ho és però val la pena tastar-lo alguna vegada i gaudir del seu sabor intens, particular, gairebé umami. Els amants dels formatges sabreu de què parlo. 

La dolçor i la textura de la figa fresca i madura casen perfectament amb aquest formatge tan especial i el toc de fruits secs amb mel fa que aquesta sigui una elaboració altament recomanable. Què més voleu? Un plat d'aquells que et sents orgullós de presentar-lo a taula. Que vagi de gust!

Ingredients

Un grapat de fruits secs variats

figues fresques i madures

un tros de formatge pecorino trufat

un raig de mel

Preparació
1.
figues pecorino trufat fruits secs pas1

Preparem els ingredients.

2.
figues pecorino trufat fruits secs pas2

Aquestes betes del formatge pecorino trufat són, precisament, això, trufes, el que li dóna un particular i intens sabor al producte.

3.
figues pecorino trufat fruits secs pas3

És un formatge sec, que de seguida s'esmicola. Si el teniu a la nevera, deixeu-lo que agafi temperatura ambient. Reserveu-lo.

4.
figues pecorino trufat fruits secs pas4

Les figues ben madures, ben dolces.

5.
figues pecorino trufat fruits secs pas5

Aquí tindrem la discussió de sempre: pelar o no les figues. Jo he optat per totes dues alhora. Hi posaré una figa pelada i una altra sense pelar per persona. La figa pelada, òbviament, es pot menjar directament. L'altre, normalment, s'ha de pelar, però conservar la pell també garanteix una millor presentació com veureu. Aspectes positius i negatius d'ambdues variants.

6.
figues pecorino trufat fruits secs pas6

Jo he comprat una barreja de fruits secs i fruites deshidratades, una barreja exòtica però amb qualitat.

7.
figues pecorino trufat fruits secs pas7

Directament, tallem les figues i decorem al nostre gust. Hi posem també els fruits secs.

8.
figues pecorino trufat fruits secs pas8

A continuació, esmicolem un tros de formatge i...

9.
figues pecorino trufat fruits secs pas9

... el col·loquem sobre la nostra creació.

10.
figues pecorino trufat fruits secs pas10

Per acabar, un raig de mel donarà el punt d'untuositat i dolçor visual que necessita el plat.

11.
figues pecorino trufat fruits secs pas11

Hagués posat una branca petita de romaní per coronar el plat i aromatitzar-lo alhora, però no en tenia.

12.
figues pecorino trufat fruits secs pas12

De fet, podeu considerar el plat unes postres o un entrant, que també pot funcionar.

13.
figues pecorino trufat fruits secs pas13

Una copeta fresqueta de cava li aniria fenomenal.

14.
figues pecorino trufat fruits secs pas14

Bon profit!