Excel·lents postres. Aquesta és una d'aquelles combinacions ben trobades, sincerament ho dic. El formatge pecorino trufat és, per si mateix, una delicatessen. Car també ho és però val la pena tastar-lo alguna vegada i gaudir del seu sabor intens, particular, gairebé umami. Els amants dels formatges sabreu de què parlo.
La dolçor i la textura de la figa fresca i madura casen perfectament amb aquest formatge tan especial i el toc de fruits secs amb mel fa que aquesta sigui una elaboració altament recomanable. Què més voleu? Un plat d'aquells que et sents orgullós de presentar-lo a taula. Que vagi de gust!
Un grapat de fruits secs variats
figues fresques i madures
un tros de formatge pecorino trufat
un raig de mel
Preparem els ingredients.
Aquestes betes del formatge pecorino trufat són, precisament, això, trufes, el que li dóna un particular i intens sabor al producte.
És un formatge sec, que de seguida s'esmicola. Si el teniu a la nevera, deixeu-lo que agafi temperatura ambient. Reserveu-lo.
Les figues ben madures, ben dolces.
Aquí tindrem la discussió de sempre: pelar o no les figues. Jo he optat per totes dues alhora. Hi posaré una figa pelada i una altra sense pelar per persona. La figa pelada, òbviament, es pot menjar directament. L'altre, normalment, s'ha de pelar, però conservar la pell també garanteix una millor presentació com veureu. Aspectes positius i negatius d'ambdues variants.
Jo he comprat una barreja de fruits secs i fruites deshidratades, una barreja exòtica però amb qualitat.
Directament, tallem les figues i decorem al nostre gust. Hi posem també els fruits secs.
A continuació, esmicolem un tros de formatge i...
... el col·loquem sobre la nostra creació.
Per acabar, un raig de mel donarà el punt d'untuositat i dolçor visual que necessita el plat.
Hagués posat una branca petita de romaní per coronar el plat i aromatitzar-lo alhora, però no en tenia.
De fet, podeu considerar el plat unes postres o un entrant, que també pot funcionar.
Una copeta fresqueta de cava li aniria fenomenal.
Bon profit!