Avui us porto una altra recepta de gall dindi, una carn molt saludable i apte per a la majoria de dietes. La salsa de llimona, també molt oportuna amb el pollastre, encaixa perfectament amb aquest tipus de carn blanca. Val a dir, que us caldrà endolcir una mica amb sucre el resultat per rebaixar l'acidesa de la llimona, però a banda d'això, és una salsa suau i agradable.

Jo l'he volgut acompanyar d'uns bolets shiitake, ja sabeu que m'encanten, tant pel seu intens sabor (que trenca una mica amb la monotonia del plat), com per les seves bondats nutricionals. En qualsevol cas, podeu incorporar la guarnició que més us agradi (uns espàrrecs verds, unes patates a l'estil pobre, uns daus de carabassa, unes mongetes saltades, etc...). Imaginació al poder! Som-hi!

Ingredients

4 filets de gall dindi 

1 llimona

1 copa de vi blanc

1 ceba trinxada

1 cullerada de farina

4 terrossos de sucre ros

1 cullerada de pebre vermell

1 litre de brou de pollastre

pebre negre

oli d'oliva

sal

 

Variants:

- Podeu acompanyar el plat amb uns bolets de temporada

Preparació
1.

Demaneu els filets gruixuts a la carnissera.

2.

Seguidament, feu uns talls en diagonal en dues direccions per garantir una correcta cocció i donar una estètica més agradable a la carn.

3.

Ara, marqueu en una paella amb oli tots els filets.

4.

Que quedin ben daurats per les dues bandes.

5.

Els reserveu.

6.

A la mateixa paella, si voleu, podeu saltar uns bolets com a guarnició del plat. En aquest cas són shiitakes frescos que podeu trobar tot l'any. Altrament, podeu utilitzar xampinyons o bolets de temporada, així com altres acompanyaments (verdura, patates, etc).

7.

Mentre es fan els bolets, obriu una llimona.

8.

Espremeu tot el suc.

9.

Trinxeu la ceba.

10.

Poseu a daurar la ceba amb un raig d'oli i una mica de sal.

11.

Quan sigui transparent, afegiu-hi la cullerada de farina.

12.

Remeneu-ho i deixeu que la farina quedi cuita.

13.

A continuació, afegiu-hi el suc de la llimona. Deixeu-ho reduir 5 minuts a foc mig.

14.

A continuació, tireu-hi el vi. Deixeu-ho reduir fins que s'evapori l'alcohol.

15.

Vigileu els bolets. Quan siguin fets els reserveu, ja salats.

16.

Afegiu una cullerada de pebre vermell a la ceba.

17.

Ho deixeu un parell o tres de minuts més.

18.

Ara, tritureu aquest sofregit de llimona.

19.

Passeu-lo de nou a la mateixa olla.

20.

Afegiu-hi el brou.

21.

I quan arrenqui el bull, afegiu-hi també la carn.

22.

Una mica de sal i ho deixeu fer uns 20 minuts a foc mig.

23.

Tapeu-lo.

24.

Passat aquest temps, afegiu al guisat 3 o 4 terrossos de sucre ros. El sucre mitigarà l'acidesa excessiva de la llimona.

25.

Quan la carn sigui ben cuita i la salsa hagi reduit, i per tant, sigui lligada, ja podeu parar el foc. Rectifiqueu de sal i , si convé, de sucre si és massa àcid.

26.

La carn ha de quedar sencera però cuita. La textura ha de ser la del gall dindi, és a dir, relativament eixuta però molt similar al pollastre.

27.

Deixeu reposar el plat una estona. Si poden ser un parell d'hores millor (o per l'endemà).

28.

Escalfeu el guisat i els bolets per l'acompanyament i ja ho podeu servir ben calent.

29.

Podeu acompanyar el plat amb una salsera, per si algú en vol més.

30.

Bon profit!