Espectacular recepta amb la que demostrareu ser els millor amfitrions de la vostra comarca! (si es que ho voleu ser, és clar!).
Un plat gens difícil d'executar però amb èxit assegurat! La carn fina del llobarro i de la gamba amb la salsa, també fina, de festucs resulta una combinació meravellosa. A més, el toc picant (suau) li donarà personalitat al conjunt. I si no voleu picant, doncs fàcil, no hi poseu. Trobareu el pas a pas de la salsa de festucs dins el nostre receptari. En qualsevol cas, no us podeu perdre aquesta recepta!
Bons ingredients i molt de carinyo!
Som-hi!
4 filets de llobarro
12 gambes pelades
oli d'oliva verge extra
pebrots picants (opcional)
mantega
sal en escates
Per fer la salsa de festucs:
50 g festucs pelats
3 grans d'all
pebre negre
100 ml brou o aigua
100 ml nata per cuinar
un tros de mantega
oli d'oliva
sal
Variants:
- Podeu fer el mateix plat amb filet d'orada, turbot o fins i tot rap
Prepareu els filets de llobarro. Vigileu bé que no quedi cap espina. Els podeu deixar amb la pell.
Prepareu també les gambes pelades.
Jo he trobat uns pebrots picants variants que també quedaran molt bé al plat.
Primer heu de preparar la salsa de festucs, daurant els alls amb els pebrots.
Trinxeu els festucs.
Hi afegiu també els festucs i retireu els pebrots. Llavors ho passeu per la batedora.
I després només us quedarà reduir la salsa amb una mica de nata i mantega fins que tingui bona textura.
La poseu al punt de sal i la reserveu. Trobareu el pas a pasa de la recepta de Salsa de festucs en el nostre receptari.
Ara, escalfeu bé una planxa amb una mica de mantega.
Feu els filets de llobarro. Primer per la part de la pell. A foc fort.
I després marqueu la part superior.
Que us quedin els filets ben daurats. Els aneu reservant.
En el mateix greix, feu les gambes.
I les reserveu també.
Finalment, ja ho podeu emplatar.
Napeu els filets amb la salsa ben calenta.
Afegiu-hi unes gambes i uns festucs sencers per decorar.
Com no, una mica de sal en escates per sobre.
Per acabar, decoreu amb els pebrots picants i tireu-hi per sobre un bon raig d'oli d'oliva verge extra, i julivert. Bon profit!