De vegades, a la cuina, necessitem plats relativament senzills i ràpids de cuinar que ens garanteixin un àpat de qualitat. Aquest n'és un. Respecte a la cervesa, podeu fer servir la que més us agradi. Val a dir que el tipus de cervesa condicionarà el sabor de la salsa, tot i que mai trobareu la fortor de l'alcohol. Jo avui us recomano una cervesa amb caràcter, d'amargor moderada, però qualsevol us anirà bé. Som-hi!

Ingredients

2 filets de porc

un grapat de panses

2 cullerades grans de mel

2 cerveses

2 grans d'all a trossos

1 ceba trinxada

pebre negre

oli d'oliva

aigua

sal

 

Variants:

- Podeu acompanyar aquest plat amb patates panadera o verdures saltades

Preparació
1.
filet porc cervesa pas1

Prepareu els filets.

2.
filet porc cervesa pas2

Netegeu-los de greix. Amb una ganivet surt el greix amb facilitat, a tires.

3.
filet porc cervesa pas3

Saleu-los per totes dues bandes.

4.
filet porc cervesa pas4

I empebreu-los.

5.
filet porc cervesa pas5

En una cassola amb abundant oli d'oliva calent, poseu els filets a marcar.

6.
filet porc cervesa pas6

Mentrestant, poseu a hidratar les panses amb una mica d'aigua i reserveu-les així.

7.
filet porc cervesa pas7

Vigileu la carn i quan sigui daurada li doneu la volta.

8.
filet porc cervesa pas8

Ha de tenir una capa daurada per totes bandes. Llavors retireu els lloms i reserveu-los...

9.
filet porc cervesa pas9

Retireu l'excés d'oli i a la mateixa cassola tireu la ceba trinxada i l'all.

10.
filet porc cervesa pas10

La humitat de la ceba us ajudarà a retirar les restes enganxades a la cassola de marcar els filets. Això aportarà gust a la salsa.

11.
filet porc cervesa pas11

Deixeu que es faci la ceba, a foc mig.

12.
filet porc cervesa pas12

Quan la ceba sigui cuita, afegiu-hi la cervesa.

13.
filet porc cervesa pas13

Deixeu-ho coure uns 10-12 minuts perquè s'evapori l'alcohol.

14.
filet porc cervesa pas14

A continuació, i amb l'ajuda d'una batedora elèctrica, tritureu-ho.

15.
filet porc cervesa pas15
16.
filet porc cervesa pas16

I les panses, amb l'aigua i tot. Ara deixeu reduir la salsa uns 15 minuts.

17.
filet porc cervesa pas17

Quan la salsa comenci a tenir consistència, rectifiqueu-la de sal i afegiu-hi de nou els filets.

18.
filet porc cervesa pas18

Deixeu-ho coure tot junt durant 5-7 minuts més.

19.
filet porc cervesa pas19

Retireu la carn i comprobeu el punt de cocció. Si us agrada, ja la podeu tallar tota. Deixeu que la salsa redueixi fins tenir la textura desitjada, que ja li quedarà poc.

20.
filet porc cervesa pas20

Col·loqueu la carn al plat juntament amb la guarnició.

21.
filet porc cervesa pas21

Tireu-hi la salsa per sobre.

22.
filet porc cervesa pas22

I cap a taula!

23.
filet porc cervesa pas23

Molt bo!

24.
filet porc cervesa pas24

Si voleu la carn més feta i ja està tallada, o si us ha sobrat. La torneu a barrejar amb la salsa. Bon profit!