De vegades, a la cuina, necessitem plats relativament senzills i ràpids de cuinar que ens garanteixin un àpat de qualitat. Aquest n'és un. Respecte a la cervesa, podeu fer servir la que més us agradi. Val a dir que el tipus de cervesa condicionarà el sabor de la salsa, tot i que mai trobareu la fortor de l'alcohol. Jo avui us recomano una cervesa amb caràcter, d'amargor moderada, però qualsevol us anirà bé. Som-hi!

Ingredients

2 filets de porc

un grapat de panses

2 cullerades grans de mel

2 cerveses

2 grans d'all a trossos

1 ceba trinxada

pebre negre

oli d'oliva

aigua

sal

 

Variants:

- Podeu acompanyar aquest plat amb patates panadera o verdures saltades

Preparació
1.

Prepareu els filets.

2.

Netegeu-los de greix. Amb una ganivet surt el greix amb facilitat, a tires.

3.

Saleu-los per totes dues bandes.

4.

I empebreu-los.

5.

En una cassola amb abundant oli d'oliva calent, poseu els filets a marcar.

6.

Mentrestant, poseu a hidratar les panses amb una mica d'aigua i reserveu-les així.

7.

Vigileu la carn i quan sigui daurada li doneu la volta.

8.

Ha de tenir una capa daurada per totes bandes. Llavors retireu els lloms i reserveu-los...

9.

Retireu l'excés d'oli i a la mateixa cassola tireu la ceba trinxada i l'all.

10.

La humitat de la ceba us ajudarà a retirar les restes enganxades a la cassola de marcar els filets. Això aportarà gust a la salsa.

11.

Deixeu que es faci la ceba, a foc mig.

12.

Quan la ceba sigui cuita, afegiu-hi la cervesa.

13.

Deixeu-ho coure uns 10-12 minuts perquè s'evapori l'alcohol.

14.

A continuació, i amb l'ajuda d'una batedora elèctrica, tritureu-ho.

15.
16.

I les panses, amb l'aigua i tot. Ara deixeu reduir la salsa uns 15 minuts.

17.

Quan la salsa comenci a tenir consistència, rectifiqueu-la de sal i afegiu-hi de nou els filets.

18.

Deixeu-ho coure tot junt durant 5-7 minuts més.

19.

Retireu la carn i comprobeu el punt de cocció. Si us agrada, ja la podeu tallar tota. Deixeu que la salsa redueixi fins tenir la textura desitjada, que ja li quedarà poc.

20.

Col·loqueu la carn al plat juntament amb la guarnició.

21.

Tireu-hi la salsa per sobre.

22.

I cap a taula!

23.

Molt bo!

24.

Si voleu la carn més feta i ja està tallada, o si us ha sobrat. La torneu a barrejar amb la salsa. Bon profit!