Hola, gourmeters! Et proposem una recepta que està de moda per a aquestes festes, i en aquesta ocasió, la versió feta amb filet de porc, en lloc de vedella (la més comuna). Una recepta que omplirà la taula, que aixecarà expectació i amb la que faràs gaudir als teus convidats. És fàcil de fer, ja ho veuràs!
Som-hi!
1 filet de porc
1 làmina de pasta de full
3-4 pebrots de piquillo
3-4 llesques de pernil ibèric
100 g de paté de fetge de porc
mostassa antiga
ou per pintar i sal gruixuda per decorar
sal i pebre
Variants:
- Pots afegir bolets o d'altres ingredients al farciment
![IMG 4065 IMG 4065](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/95/25/51/img-4065.jpeg)
Primer pas i molt important: retira l'excés de greix del filet de porc. Com veuràs a les fotos, jo he cuinat dos filets (per a 8-10 persones).
![IMG 4075 IMG 4075](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/95/25/79/img-4075.jpeg)
Sala i empebra la carn.
![IMG 4095 IMG 4095](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/95/26/07/img-4095.jpeg)
En una paella amb un raig d'oli, marca bé la carn per tots els costats. Un cop marcada, deixa-la refredar una estona.
![IMG 4078 IMG 4078](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/95/26/33/img-4078.jpeg)
En paral·lel, prepara una fulla gran de paper film i col·loca unes llesques de pernil sobre les que enrotllarem la carn.
![IMG 4091 IMG 4091](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/95/26/63/img-4091.jpeg)
Posa una capa de paté de fetge de porc sobre el pernil.
![IMG 4100 IMG 4100](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/95/26/91/img-4100.jpeg)
Quan la carn sigui freda (o no massa calenta), ja podràs col·locar-la a la part superior del pernil amb una tira de pebrots del piquillo al costat.
![IMG 4108 IMG 4108](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/95/27/17/img-4108.jpeg)
Ara, ho enrotlles tot amb el paper film fins que et quedi ben premsat.
![IMG 4119 IMG 4119](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/95/27/45/img-4119.jpeg)
Seguidament, prepara la pasta de full. Reserva una part per fer la decoració.
![IMG 4126 IMG 4126](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/95/27/69/img-4126.jpeg)
Aplica una fina capa de mostassa al gust, i llavors col·loca el rotlle de carn sense el paper film.
![IMG 4138 IMG 4138](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/95/28/03/img-4138.jpeg)
Enrotlla la carn amb la pasta i tanca-ho bé.
![IMG 4141 IMG 4141](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/95/28/29/img-4141.jpeg)
Ara, passa-ho a una safata amb paper de forn i acaba de decorar amb la pasta de full sobrant.
![IMG 4148 IMG 4148](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/95/28/59/img-4148.jpeg)
El tipus de decoració és cosa teva!
![IMG 4155 IMG 4155](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/95/28/87/img-4155.jpeg)
Pinta la pasta de full amb ou batut.
![IMG 4164 IMG 4164](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/95/29/15/img-4164.jpeg)
I si vols, pots tirar una mica de sal en escates per sobre.
![IMG 4183 IMG 4183](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/95/29/43/img-4183.jpeg)
Ho has de coure entre 25-30 minuts, segons la mida de la carn, segons com t'agradi el punt de la carn, segons el forn, etc. Assegura't que la pasta de full queda ben cuita.
![IMG 4205 IMG 4205](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/95/29/99/img-4205.jpeg)
I ja ho pots servir a taula així mateix.
![IMG 4209 IMG 4209](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/95/30/27/img-4209.jpeg)
Així et quedarà per dins.
![IMG 4184 IMG 4184](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/95/30/53/img-4184.jpeg)
Si ho prefereixes, pots servir-ho amb una salsa espanyola de carn o una salsa de bolets, o com he fet jo, amb unes patates i uns moniatos a l'all cuits al forn.
![IMG 4232 IMG 4232](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/95/30/83/img-4232.jpeg)
Bon profit i Bon Nadal!