Us puc assegurar honestament que és un plat molt recomanable. Espero que us agradi.

Ingredients

1500 g de filet de garrí (2 filets de 700-800 g)

300 g de bolets shiitake frescos (uns 15 mínim)

canyella en pols

orenga

pebre negre

fulles de ruca per decorar 

sal en escates

oli d'oliva

sal

Per fer la salsa:

1 ceba trinxada

300 ml de brou d'au

1 gra d'all trinxat

1 copa de vi Pedro Ximenez

1 cullerada de farina de blat de moro (o Maizena) dissolta en aigua

oli d'oliva

sal

Variants:

- Podeu fer la mateixa però traslladant la cocció a una cassola amb una mica de brou

- Es pot fer amb altres tipus de bolets o acompanyament

Preparació
1.
filet porc reduccio pedro ximenez pas1

Prepareu tots els ingredients.

 

 

2.
filet porc reduccio pedro ximenez pas2

Jo he fet servir aquest bolet pel seu intens sabor, però podeu emprar altres tipus.

 

 

3.
filet porc reduccio pedro ximenez pas3

Primer de tot netegeu de greix i nervis de la carn.

4.
filet porc reduccio pedro ximenez pas4

Un cop neta, marqueu la carn en una planxa o paella amb unes gotes d'oli, a foc fort.

5.
filet porc reduccio pedro ximenez pas5

Quan estigui daurat d'una banda, feu el mateix amb l'altra. De moment res de sal.

6.
filet porc reduccio pedro ximenez pas6

Ja podeu apagar el foc. La carn estarà daurada per fora però completament crua per dins.

7.
filet porc reduccio pedro ximenez pas7

Ara, en una paella amb un raig d'oli feu els bolets amb una mica de sal.

8.
filet porc reduccio pedro ximenez pas8

Quins aromes, eh?

9.
filet porc reduccio pedro ximenez pas9

Reserveu-los.

10.
filet porc reduccio pedro ximenez pas10

En la mateixa paella, comenceu a preparar la salsa. Poseu-hi la ceba i l'all trinxats. No importa com els trinxeu ja que després ho triturarem tot.

11.
12.
filet porc reduccio pedro ximenez pas12

Orenga.

13.
filet porc reduccio pedro ximenez pas14

I pebre negre.

14.
filet porc reduccio pedro ximenez pas15

Remeneu-ho.

15.

Feu servir les mans si cal i assegureu-vos de repartir-ho per totes bandes.

16.
filet porc reduccio pedro ximenez pas18

Seguidament, poseu la carn en una safata de forn (amb paper de forn si voleu).

17.
filet porc reduccio pedro ximenez pas19

Tireu un raig d'oli per sobre i reserveu-ho. Ja podeu preescalfar el forn a 200 graus.

18.
filet porc reduccio pedro ximenez pas20

Torneu al sofregit.

19.
filet porc reduccio pedro ximenez pas22

Quan la ceba tingui bon coloret ja hi podreu posar el vi.

20.
filet porc reduccio pedro ximenez pas23

Una copa aproximadament.

21.
filet porc reduccio pedro ximenez pas24

Deixeu-ho reduir uns minuts.

22.
filet porc reduccio pedro ximenez pas25

Col·loqueu la carn al forn, amb escalfor a dalt i a baix, a 200 graus durant 15 minuts.

23.
filet porc reduccio pedro ximenez pas26

Un cop hagi reduït el vi...

24.
filet porc reduccio pedro ximenez pas27

passeu-ho tot a un recipient per triturar.

25.
filet porc reduccio pedro ximenez pas28

Amb la batedora elèctrica, deixeu-ho ben fi.

26.
filet porc reduccio pedro ximenez pas29

Escalfeu el brou.

27.
filet porc reduccio pedro ximenez pas30

Passeu el sofregit a una paella o cassó.

28.
filet porc reduccio pedro ximenez pas31

Afegiu-hi el brou.

29.
filet porc reduccio pedro ximenez pas32

Deixeu bullir una estona, que es concentri bé.

30.
filet porc reduccio pedro ximenez pas33

En un got, poseu una cullerada de farina de blat de moro.

 

 

31.
filet porc reduccio pedro ximenez pas34

Dissoleu-la amb una mica d'aigua.

32.
filet porc reduccio pedro ximenez pas35

Ho remeneu que no quedin grumolls.

33.
filet porc reduccio pedro ximenez pas36

Ho afegiu a la salsa.

34.
filet porc reduccio pedro ximenez pas37

Ben remenat.

35.
filet porc reduccio pedro ximenez pas38

Una mica de sal.

36.
filet porc reduccio pedro ximenez pas39

I deixeu-ho reduir almenys 10 minuts a foc baix, fins que tingui una textura cremosa. Proveu la salsa i rectifiqueu de sal.

37.
filet porc reduccio pedro ximenez pas40

Entre una cosa i una altra, ja tindreu la carn cuita.

38.
filet porc reduccio pedro ximenez pas41

El punt de cocció és molt particular. A mi m'agrada una mica més cuita per això l'he deixat 20 minuts en comptes de 15. En qualsevol cas, sempre ha de quedar amb un to una mica rosat, o el porc de seguida queda eixut.

39.
filet porc reduccio pedro ximenez pas42

Talleu la carn, a porcions raonables.

40.
filet porc reduccio pedro ximenez pas43

La salsa està a punt també.

41.
filet porc reduccio pedro ximenez pas44

Haureu de servir el plat amb una quantitat correcte de salsa, ni massa ni poca, i la resta la podeu servir en una salsera a taula. En aquest punt podeu reservar la salsa i la carn fins el moment de dinar.

42.
filet porc reduccio pedro ximenez pas45

Just abans d'emplatar, col·loqueu els bolets amb la carn tallada al forn durant 3-5 minuts per escalfar-ho tot plegat. Però compte no us passeu o deixareu la carn eixuta. Escalfeu la salsa també.

 

 

43.
filet porc reduccio pedro ximenez pas46

A continuació, ja podeu servir. Combineu un tros de carn amb un bolet. Jo he servit quatre talls de carn per persona.

44.
filet porc reduccio pedro ximenez pas47

Seguidament, tireu-hi una mica de salsa per sobre.

45.
filet porc reduccio pedro ximenez pas48

Decoreu amb fulles de ruca.

46.
filet porc reduccio pedro ximenez pas49

I per acabar....

47.
filet porc reduccio pedro ximenez pas50

tireu-hi una mica de sal en escates per sobre. Però no us passeu ja que tot té el seu punt de sal.

48.
filet porc reduccio pedro ximenez pas51

I a dinar!

49.
filet porc reduccio pedro ximenez pas52

A gaudir d'un excel·lent segon plat!

 

 

50.
filet porc reduccio pedro ximenez pas53

Espero que us agradi.

51.

Bon profit!