Us puc assegurar honestament que és un plat molt recomanable. Espero que us agradi.
1500 g de filet de garrí (2 filets de 700-800 g)
300 g de bolets shiitake frescos (uns 15 mínim)
canyella en pols
orenga
pebre negre
fulles de ruca per decorar
sal en escates
oli d'oliva
sal
Per fer la salsa:
1 ceba trinxada
300 ml de brou d'au
1 gra d'all trinxat
1 copa de vi Pedro Ximenez
1 cullerada de farina de blat de moro (o Maizena) dissolta en aigua
oli d'oliva
sal
Variants:
- Podeu fer la mateixa però traslladant la cocció a una cassola amb una mica de brou
- Es pot fer amb altres tipus de bolets o acompanyament
![filet porc reduccio pedro ximenez pas1 filet porc reduccio pedro ximenez pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/78/73/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas1.jpeg)
Prepareu tots els ingredients.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas2 filet porc reduccio pedro ximenez pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/79/15/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas2.jpeg)
Jo he fet servir aquest bolet pel seu intens sabor, però podeu emprar altres tipus.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas3 filet porc reduccio pedro ximenez pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/79/57/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas3.jpeg)
Primer de tot netegeu de greix i nervis de la carn.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas4 filet porc reduccio pedro ximenez pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/79/99/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas4.jpeg)
Un cop neta, marqueu la carn en una planxa o paella amb unes gotes d'oli, a foc fort.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas5 filet porc reduccio pedro ximenez pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/80/41/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas5.jpeg)
Quan estigui daurat d'una banda, feu el mateix amb l'altra. De moment res de sal.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas6 filet porc reduccio pedro ximenez pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/80/83/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas6.jpeg)
Ja podeu apagar el foc. La carn estarà daurada per fora però completament crua per dins.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas7 filet porc reduccio pedro ximenez pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/81/25/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas7.jpeg)
Ara, en una paella amb un raig d'oli feu els bolets amb una mica de sal.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas8 filet porc reduccio pedro ximenez pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/81/91/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas8.jpeg)
Quins aromes, eh?
![filet porc reduccio pedro ximenez pas9 filet porc reduccio pedro ximenez pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/82/33/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas9.jpeg)
Reserveu-los.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas10 filet porc reduccio pedro ximenez pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/82/75/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas10.jpeg)
En la mateixa paella, comenceu a preparar la salsa. Poseu-hi la ceba i l'all trinxats. No importa com els trinxeu ja que després ho triturarem tot.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas12 filet porc reduccio pedro ximenez pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/83/59/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas12.jpeg)
Orenga.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas14 filet porc reduccio pedro ximenez pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/84/43/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas14.jpeg)
I pebre negre.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas15 filet porc reduccio pedro ximenez pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/84/85/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas15.jpeg)
Remeneu-ho.
Feu servir les mans si cal i assegureu-vos de repartir-ho per totes bandes.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas18 filet porc reduccio pedro ximenez pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/86/17/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas18.jpeg)
Seguidament, poseu la carn en una safata de forn (amb paper de forn si voleu).
![filet porc reduccio pedro ximenez pas19 filet porc reduccio pedro ximenez pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/86/59/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas19.jpeg)
Tireu un raig d'oli per sobre i reserveu-ho. Ja podeu preescalfar el forn a 200 graus.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas20 filet porc reduccio pedro ximenez pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/87/07/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas20.jpeg)
Torneu al sofregit.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas22 filet porc reduccio pedro ximenez pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/87/91/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas22.jpeg)
Quan la ceba tingui bon coloret ja hi podreu posar el vi.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas23 filet porc reduccio pedro ximenez pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/88/33/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas23.jpeg)
Una copa aproximadament.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas24 filet porc reduccio pedro ximenez pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/88/75/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas24.jpeg)
Deixeu-ho reduir uns minuts.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas25 filet porc reduccio pedro ximenez pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/89/38/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas25.jpeg)
Col·loqueu la carn al forn, amb escalfor a dalt i a baix, a 200 graus durant 15 minuts.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas26 filet porc reduccio pedro ximenez pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/89/80/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas26.jpeg)
Un cop hagi reduït el vi...
![filet porc reduccio pedro ximenez pas27 filet porc reduccio pedro ximenez pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/90/22/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas27.jpeg)
passeu-ho tot a un recipient per triturar.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas28 filet porc reduccio pedro ximenez pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/90/64/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas28.jpeg)
Amb la batedora elèctrica, deixeu-ho ben fi.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas29 filet porc reduccio pedro ximenez pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/91/06/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas29.jpeg)
Escalfeu el brou.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas30 filet porc reduccio pedro ximenez pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/91/48/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas30.jpeg)
Passeu el sofregit a una paella o cassó.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas31 filet porc reduccio pedro ximenez pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/91/90/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas31.jpeg)
Afegiu-hi el brou.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas32 filet porc reduccio pedro ximenez pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/92/32/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas32.jpeg)
Deixeu bullir una estona, que es concentri bé.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas33 filet porc reduccio pedro ximenez pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/92/74/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas33.jpeg)
En un got, poseu una cullerada de farina de blat de moro.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas34 filet porc reduccio pedro ximenez pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/93/16/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas34.jpeg)
Dissoleu-la amb una mica d'aigua.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas35 filet porc reduccio pedro ximenez pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/93/58/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas35.jpeg)
Ho remeneu que no quedin grumolls.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas36 filet porc reduccio pedro ximenez pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/94/00/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas36.jpeg)
Ho afegiu a la salsa.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas37 filet porc reduccio pedro ximenez pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/94/42/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas37.jpeg)
Ben remenat.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas38 filet porc reduccio pedro ximenez pas38](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/94/84/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas38.jpeg)
Una mica de sal.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas39 filet porc reduccio pedro ximenez pas39](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/95/26/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas39.jpeg)
I deixeu-ho reduir almenys 10 minuts a foc baix, fins que tingui una textura cremosa. Proveu la salsa i rectifiqueu de sal.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas40 filet porc reduccio pedro ximenez pas40](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/95/68/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas40.jpeg)
Entre una cosa i una altra, ja tindreu la carn cuita.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas41 filet porc reduccio pedro ximenez pas41](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/96/10/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas41.jpeg)
El punt de cocció és molt particular. A mi m'agrada una mica més cuita per això l'he deixat 20 minuts en comptes de 15. En qualsevol cas, sempre ha de quedar amb un to una mica rosat, o el porc de seguida queda eixut.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas42 filet porc reduccio pedro ximenez pas42](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/96/52/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas42.jpeg)
Talleu la carn, a porcions raonables.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas43 filet porc reduccio pedro ximenez pas43](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/96/94/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas43.jpeg)
La salsa està a punt també.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas44 filet porc reduccio pedro ximenez pas44](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/97/36/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas44.jpeg)
Haureu de servir el plat amb una quantitat correcte de salsa, ni massa ni poca, i la resta la podeu servir en una salsera a taula. En aquest punt podeu reservar la salsa i la carn fins el moment de dinar.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas45 filet porc reduccio pedro ximenez pas45](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/97/78/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas45.jpeg)
Just abans d'emplatar, col·loqueu els bolets amb la carn tallada al forn durant 3-5 minuts per escalfar-ho tot plegat. Però compte no us passeu o deixareu la carn eixuta. Escalfeu la salsa també.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas46 filet porc reduccio pedro ximenez pas46](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/98/20/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas46.jpeg)
A continuació, ja podeu servir. Combineu un tros de carn amb un bolet. Jo he servit quatre talls de carn per persona.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas47 filet porc reduccio pedro ximenez pas47](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/98/62/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas47.jpeg)
Seguidament, tireu-hi una mica de salsa per sobre.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas48 filet porc reduccio pedro ximenez pas48](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/99/04/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas48.jpeg)
Decoreu amb fulles de ruca.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas49 filet porc reduccio pedro ximenez pas49](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/99/46/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas49.jpeg)
I per acabar....
![filet porc reduccio pedro ximenez pas50 filet porc reduccio pedro ximenez pas50](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/67/99/88/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas50.jpeg)
tireu-hi una mica de sal en escates per sobre. Però no us passeu ja que tot té el seu punt de sal.
![filet porc reduccio pedro ximenez pas51 filet porc reduccio pedro ximenez pas51](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/00/30/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas51.jpeg)
I a dinar!
![filet porc reduccio pedro ximenez pas52 filet porc reduccio pedro ximenez pas52](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/00/72/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas52.jpeg)
A gaudir d'un excel·lent segon plat!
![filet porc reduccio pedro ximenez pas53 filet porc reduccio pedro ximenez pas53](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/68/01/14/filet-porc-reduccio-pedro-ximenez-pas53.jpeg)
Espero que us agradi.
Bon profit!