La recepta d'avui és ben senzilla de fer, requereix poc temps a la cuina i sempre acabes obtenint un gran resultat. Com veureu, jo he preferit fer servir llet evaporada que té menys greix que la nata líquida o altres cremes de llet. Com sempre dic, la cuina tradicional no està exempta d'evolucionar des d'un punt de vista nutritiu.

Aquesta "carn blanca" es pot acompanyar amb arròs bullit, patates fregides o una amanida. Espero que us agradi tant com a mi.

Ingredients

Rodanxes d'1,5 - 2 cm de gruix  

500 g de xampinyons frescos laminats

300 ml de crema de llet o llet evaporada

1 o 2 grans d'all laminats  

oli d'oliva

pebre negre  

sal

Variants:

- Podeu fer el mateix plat amb altres tipus de carn i bolets  

- Es pot sofregir una ceba juntament amb els xampinyons  

- Es pot fer amb porc ibèric

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients.

2.

Com us comentava, és interessant que el filet de porc estigui tallat una mica gruixut, o quedarà eixut.

3.

Rentem els xampinyons.

4.

I els tallem a làmines. Els reservem.

5.

Tallem també a làmines un parell de grans d'all.

6.

Posem la cassola o la paella a escalfar i mentrestant salem la carn per les dues bandes.

7.

L'empebrem també.

8.

Tirarem la meitat de l'all a la cassola, per aromatitzar l'oli.

9.

Seguidament, hi anirem col·locant els trossos de carn.

10.

Ho deixarem enrossir una mica.

11.

De seguida que agafi una mica de color, li donarem la volta. Heu de procurar que quedi la carn crua de dins.

12.

I ho reservem.

13.

En el mateix oli (tireu-ne més si cal), daurem la resta dels alls.

14.

Els salarem una mica.

15.

Remeneu-los bé, que vagin agafant color, a foc mitjà.

16.

Quina oloreta, eh?

17.

Empebreu-los una mica, si voleu.

18.

Quan el xampinyó estigui tou i hagi deixat anar tota l'aigua, hi abocarem la crema de llet.

19.

En aquest cas, he posat llet evaporada.

20.

Ben remenat, rectifiquem de sal...

21.

i que faci xup-xup una estona.

22.

Ho deixarem reduir durant uns 20 minuts a foc lent.

23.

Passat aquest temps, incorporarem a la cassola els filets de porc.

24.

Trinxeu una mica de julivert fresc.

25.

Afegiu-lo.

26.

Amb l'ajuda d'un drap per no cremar-vos, sacsegeu la cassola una mica. I deixeu-ho fer 5 minuts més.

27.

Ja ho tenim això.

28.

Deixeu reposar el plat uns minuts abans de servir.

29.

I gaudir, que són dos dies!

30.

Acompanyeu el plat d'unes llesques de xapata i un bon vi negre.

31.

Bon profit!