Un plat fàcil, ràpid, bo i que et farà la sensació d'haver estat tot el matí cuinant un plat tradicional. No parlo d'un estofat, ni de coccions llargues, ni de deixar reposar el plat unes quantes hores. El filet de vedella s'ha de coure poc. Per tant, cal vigilar i molt no passar-se amb els temps. Res complicat, ja veuràs. T'ho explico a continuació. Som-hi!

Ingredients
  • 500 g filet de vedella tallat a daus
  • 3 o 4 patates a daus
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 cullerada de farina
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1 polsim de canyella
  • 1 branca de farigola fresca
  • 2 fulles de llorer
  • 1/2 copa de vi negre
  • 1 got de brou d'au o verdura
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
Preparació
1.
IMG 0116

El filet de vedella el pots comprar sencer o ja tallat a rodanxes gruixudes.

2.
IMG 0117

Has de retirar tot el greix i fer-ne daus.

3.
IMG 0121

Prepara la resta d'ingredients, doncs la recepta eé ràpida d'executar.

4.
IMG 0127

En una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva, daura una cabeça d'alls partida per la meitat.

5.
IMG 0132

I la reserves.

6.
IMG 0134

Ara, tira-hi la carn. 

7.
IMG 0144

Al mateix temps, el pebre vermell, el llorer, la canyella i la farigola. Dues voltes amb la cullera.

8.
IMG 0147

Tornes a incorporar l'all.

9.
IMG 0151

Hi tires la farina.

10.
IMG 0156

Dues voltes més.

11.
IMG 0161

I ja hi poses el vi.

12.
IMG 0168

Dues voltes.

13.
IMG 0176

I una mica de brou calent.

14.
IMG 0158

En paral·lel, pots anar fregint unes patates.

15.
IMG 0181

Deixa que s'evapori l'alcohol i rectifiques de sal, uns 5-7 minuts aprox.

16.
IMG 0199

Incorpora les patates, un parell de voltes més i apagues el foc. La carn ha d'estar, fins i tot, una mica crua. O feta però al punt.

17.
IMG 0212

Rectificat de sal, ja ho pots servir ben calent. Bon profit!