Un plat fàcil, ràpid, bo i que et farà la sensació d'haver estat tot el matí cuinant un plat tradicional. No parlo d'un estofat, ni de coccions llargues, ni de deixar reposar el plat unes quantes hores. El filet de vedella s'ha de coure poc. Per tant, cal vigilar i molt no passar-se amb els temps. Res complicat, ja veuràs. T'ho explico a continuació. Som-hi!
- 500 g filet de vedella tallat a daus
- 3 o 4 patates a daus
- 1 cabeça d'alls
- 1 cullerada de farina
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- 1 polsim de canyella
- 1 branca de farigola fresca
- 2 fulles de llorer
- 1/2 copa de vi negre
- 1 got de brou d'au o verdura
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
El filet de vedella el pots comprar sencer o ja tallat a rodanxes gruixudes.
Has de retirar tot el greix i fer-ne daus.
Prepara la resta d'ingredients, doncs la recepta eé ràpida d'executar.
En una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva, daura una cabeça d'alls partida per la meitat.
I la reserves.
Ara, tira-hi la carn.
Al mateix temps, el pebre vermell, el llorer, la canyella i la farigola. Dues voltes amb la cullera.
Tornes a incorporar l'all.
Hi tires la farina.
Dues voltes més.
I ja hi poses el vi.
Dues voltes.
I una mica de brou calent.
En paral·lel, pots anar fregint unes patates.
Deixa que s'evapori l'alcohol i rectifiques de sal, uns 5-7 minuts aprox.
Incorpora les patates, un parell de voltes més i apagues el foc. La carn ha d'estar, fins i tot, una mica crua. O feta però al punt.
Rectificat de sal, ja ho pots servir ben calent. Bon profit!