Us agrada la pasta? el plat d'avui resulta d'allò més econòmic pels ingredients que té, però això no li treu sabor. És com la pasta amb aglio e olio, absoluta elegància.

Doncs avui he triat aquest fusilli lunghi. Per què? doncs mira, per què no? és que a mi m'agrada anar provant diferents tipus de pasta. És un món apasionant i curiós alhora, com un producte que està fet igual té sabors diferents pel sol fet de canviar-li de forma. Serà màgia? Un misteri. Alguna cosa passa amb la pasta. Je je. Som-hi! 

Ingredients

400 g de fusilli lunghi

200 g de tomàquets cherry

15 xampinyons tallats a quarts

8 tires de bacó

150 g de tomàquet fregit

3 grans d'all tallats a làmines

1 ceba dolça tallada a la juliana

un polsim d'orenga

julivert

2 fulles de llorer

formatge al gust

oli d'oliva

sal

 

Variants:

S'hi poden afegir espàrrecs verds o olives

Preparació
1.

Primer heu de preparar el bacó cruixent. Poseu unes tires sobre un paper de forn i deixeu-lo torrar a 160 graus fins que sigui cruixent. Doneu-li la volta quan considereu.

2.

Talleu la ceba a la juliana.

3.

Renteu i talleu els tomàquet per la meitat.

4.

Renteu i talleu els xampinyons, per la meitat o a quarts.

5.

Ara, en una paella ben calenta i un raig d'oli, salteu els xampinyons. Poseu-hi una mica de sal.

6.

Un cop hagin deixat anar tota l'aigua, es començaran a daurar.

7.

Afegiu-hi la ceba.

8.

I els tomàquets, també salats.

9.

Deixeu que es barregi tot durant dos o tres minuts a foc fort. Afegiu si voleu una mica de julivert trinxat.

10.

Ara, poseu el tomàquet fregit.

11.

Una mica d'orenga, i ho deixeu fer uns 5 minuts tot junt. Després, rectifiqueu de sal i ja podeu apagar el foc i reservar aquesta salsa.

12.

En paral·lel, ja tindreu les tires de bacó cruixents.

13.

Prepareu una mica de formatge al gust per servir la pasta. A mi m'agrada ratllar-lo jo.

14.

I per fi, la pasta. Poseu a escalfar abundant aigua amb dues fulles de llorer i sal.

15.

Ara heu de coure el fusilli lunghi. Com sempre, dependrà del temps que indiqui cada fabricant. En aquest cas han estat 14 minuts, recordeu que es tracta d'una pasta gruixuda.

16.

Quan arrenqui el bull, els poseu.

17.

Un cop cuita i escorreguda la pasta, barregeu-la amb la salsa i deixeu que s'escalfi de nou tot el conjunt. Remeneu amb compte.

18.

Perfecte, ja els podeu servir amb una mica de formatge i decorat amb bacó.

19.

Bon profit!