Espectacular plat de pasta que podria conformar el menú d'una celebració d'alt nivell. És elegant, saborós, i ric en matisos. Una combinació d'ingredients realment ben trobada, i que, per tant, l'he d'etiquetar com "altament recomanable". T'atreveixes a cuinar-la? Som-hi!
- 300 g de pasta (Fusilli Caserecci)
- 20 g de trompetes de la mort rehidratades
- Daus de formatge feta conservat en oli
- 100 g de tires de pernil ibèric
- 50 g de mantega
- 1/2 ceba tendra trinxada
- Unes fulles d'alfàbrega fresca
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
Variants:
- S'hi pot afegir una mica de bitxo picant.
- S'hi pot incorporar una mica de tomàquet sec trinxat.
Les trompetes de la mort són bolets que, normalment, trobaràs deshidratats durant tot l'any. Son molt intensos de sabor i aroma, per tant, sempre condicionaran el plat. Es poden categoritzar d'umami.
Posa els bolets a hidratar amb aigua durant uns 20-30 minuts.
Prepara el cruixent de pernil ibèric. Disposa tires de pernil sobre una safata de forn.
Deixa-ho fer uns 20-30 minuts a 80-90 graus.
T'han de quedar unes làmines trencadisses i molt cruixents. Reserva-les.
Trinxa la ceba.
Reserva algunes fulles d'alfàbrega o brots per decorar el plat.
La resta d'alfàbrega, trínxa-la.
Posa a bullir la pasta segons les instruccions del fabricant. En aquest cas, Fusilli.
Posa una paella a escalfar amb un bon tros de mantega.
Tira la ceba i deixa que es dauri.
Quan els bolets estiguin tous, ja els pots escórrer, i reserves l'aigua.
I els trinxes.
Afegeix els bolets a la ceba i deixa'ls saltar una mica amb un punt de sal.
Seguidament, afegeix a la paella mig got de l'aigua de rehidratar els bolets (no tota).
Afegeix l'alfàbrega trinxada i deixa que s'evapori el líquid.
Quan la pasta estigui cuita, la pots afegir al sofregit.
Remena-ho tot junt amb un raig d'oli d'oliva verge en cru.
Ja pots preparar el plat. Els daus de formatge feta que he utilitzat venen en conserva d'oli i espècies.
Col·loca els daus de formatge.
I finalment, decora amb les tires cruixents de pernil.
Una mica més d'oli d'oliva verge en cru i a gaudir! Bon profit!