Espectacular plat de pasta que podria conformar el menú d'una celebració d'alt nivell. És elegant, saborós, i ric en matisos. Una combinació d'ingredients realment ben trobada, i que, per tant, l'he d'etiquetar com "altament recomanable". T'atreveixes a cuinar-la? Som-hi!

Ingredients
  • 300 g de pasta (Fusilli Caserecci)
  • 20 g de trompetes de la mort rehidratades
  • Daus de formatge feta conservat en oli
  • 100 g de tires de pernil ibèric
  • 50 g de mantega
  • 1/2 ceba tendra trinxada
  • Unes fulles d'alfàbrega fresca
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Variants:

  • S'hi pot afegir una mica de bitxo picant.
  • S'hi pot incorporar una mica de tomàquet sec trinxat.
Preparació
1.
IMG 1568

Les trompetes de la mort són bolets que, normalment, trobaràs deshidratats durant tot l'any. Son molt intensos de sabor i aroma, per tant, sempre condicionaran el plat. Es poden categoritzar d'umami.

2.
IMG 1569

Posa els bolets a hidratar amb aigua durant uns 20-30 minuts.

3.
IMG 1584

Prepara el cruixent de pernil ibèric. Disposa tires de pernil sobre una safata de forn. 

4.
IMG 1622

Deixa-ho fer uns 20-30 minuts a 80-90 graus.

5.
IMG 1636

T'han de quedar unes làmines trencadisses i molt cruixents. Reserva-les.

6.
IMG 1586

Trinxa la ceba.

7.
IMG 1575

Reserva algunes fulles d'alfàbrega o brots per decorar el plat.

8.
IMG 1591

La resta d'alfàbrega, trínxa-la.

9.
IMG 1597

Posa a bullir la pasta segons les instruccions del fabricant. En aquest cas, Fusilli. 

10.
IMG 1601

Posa una paella a escalfar amb un bon tros de mantega.

11.
IMG 1606

Tira la ceba i deixa que es dauri.

12.
IMG 1604

Quan els bolets estiguin tous, ja els pots escórrer, i reserves l'aigua.

13.
IMG 1608

I els trinxes.

14.
IMG 1613

Afegeix els bolets a la ceba i deixa'ls saltar una mica amb un punt de sal.

15.
IMG 1614

Seguidament, afegeix a la paella mig got de l'aigua de rehidratar els bolets (no tota). 

16.
IMG 1616

Afegeix l'alfàbrega trinxada i deixa que s'evapori el líquid.

17.
IMG 1641

Quan la pasta estigui cuita, la pots afegir al sofregit.

18.
IMG 1664

Remena-ho tot junt amb un raig d'oli d'oliva verge en cru.

19.
IMG 1598

Ja pots preparar el plat. Els daus de formatge feta que he utilitzat venen en conserva d'oli i espècies.

20.
IMG 1668

Col·loca els daus de formatge.

21.
IMG 1684

I finalment, decora amb les tires cruixents de pernil.

22.
IMG 1713

Una mica més d'oli d'oliva verge en cru i a gaudir! Bon profit!