Espectacular plat de pasta que podria conformar el menú d'una celebració d'alt nivell. És elegant, saborós, i ric en matisos. Una combinació d'ingredients realment ben trobada, i que, per tant, l'he d'etiquetar com "altament recomanable". T'atreveixes a cuinar-la? Som-hi!

Ingredients
  • 300 g de pasta (Fusilli Caserecci)
  • 20 g de trompetes de la mort rehidratades
  • Daus de formatge feta conservat en oli
  • 100 g de tires de pernil ibèric
  • 50 g de mantega
  • 1/2 ceba tendra trinxada
  • Unes fulles d'alfàbrega fresca
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Variants:

  • S'hi pot afegir una mica de bitxo picant.
  • S'hi pot incorporar una mica de tomàquet sec trinxat.
Preparació
1.

Les trompetes de la mort són bolets que, normalment, trobaràs deshidratats durant tot l'any. Son molt intensos de sabor i aroma, per tant, sempre condicionaran el plat. Es poden categoritzar d'umami.

2.

Posa els bolets a hidratar amb aigua durant uns 20-30 minuts.

3.

Prepara el cruixent de pernil ibèric. Disposa tires de pernil sobre una safata de forn. 

4.

Deixa-ho fer uns 20-30 minuts a 80-90 graus.

5.

T'han de quedar unes làmines trencadisses i molt cruixents. Reserva-les.

6.

Trinxa la ceba.

7.

Reserva algunes fulles d'alfàbrega o brots per decorar el plat.

8.

La resta d'alfàbrega, trínxa-la.

9.

Posa a bullir la pasta segons les instruccions del fabricant. En aquest cas, Fusilli. 

10.

Posa una paella a escalfar amb un bon tros de mantega.

11.

Tira la ceba i deixa que es dauri.

12.

Quan els bolets estiguin tous, ja els pots escórrer, i reserves l'aigua.

13.

I els trinxes.

14.

Afegeix els bolets a la ceba i deixa'ls saltar una mica amb un punt de sal.

15.

Seguidament, afegeix a la paella mig got de l'aigua de rehidratar els bolets (no tota). 

16.

Afegeix l'alfàbrega trinxada i deixa que s'evapori el líquid.

17.

Quan la pasta estigui cuita, la pots afegir al sofregit.

18.

Remena-ho tot junt amb un raig d'oli d'oliva verge en cru.

19.

Ja pots preparar el plat. Els daus de formatge feta que he utilitzat venen en conserva d'oli i espècies.

20.

Col·loca els daus de formatge.

21.

I finalment, decora amb les tires cruixents de pernil.

22.

Una mica més d'oli d'oliva verge en cru i a gaudir! Bon profit!