Hi ha moltes maneres de fer les galeres, un producte que malauradament no és apreciat a totes les regions del nostre país. A mi m'encanten les galeres i la recepta d'avui ens proposa un mar i muntanya d'aquells que tant ens caracteritza.
2 kg de galeres
1 kg de fesols cuits
2 cebes
1 pebrot vermell
oli d'oliva
sal
Variants:
- Un cop fetes, podeu ruixar-les amb una picada d'all i julivert
Preparem tots els ingredients. Cuinarem mig quilo de galeres.
Rentem i tallem a trossos grans la quarta part d'un pebrot vermell.
Trinxem una ceba mitjana.
Ara, fregirem les galeres en abundant oli. PERILL DE CREMADES! Molt de compte al fregir les galeres. Us pot esquitxar oli roent.
Després de la primera reacció, el nombre de possibles esquitxades serà menor.
Feu-les fins que siguin rosses de totes dues bandes. Les reservarem.
Retirarem una part d'oli i, amb la resta, sofregirem la ceba.
Deixeu que agafi bon color.
A continuació afegiu-hi el pebrot i deixeu reduir el conjunt.
Poc a poc el pebrot s'anirà estovant i la ceba enfosquint-se.
Si cal, hi podeu tirar un raig d'aigua per evitar que es cremi la verdura.
Amb el sofregit ben confitat, ja podrem incorporar els fesols cuits. Uns 300 g aproximadament. Jo els he comprat a la parada de llegums cuites del mercat municipal.
Remeneu-ho una mica i de seguida...
afegiu-hi les galeres.
Ho remeneu...
rectifiqueu de sal i...
deixeu que es cogui tot junt uns minuts.
I ja les podem servir.
Ben calentones.
Acompanyeu el plat d'un bon vi.
Bon profit!