El plat d'avui recorda visualment als curris que es fan a l'Índia, però de seguida us adonareu que es tracta d'un plat ben local. He utilitzat gall dindi com podeu haver utilitzat pollastre, gallina o altres aus, fins i tot conill. D'elaboració senzilla, és un plat que es fa ràpidament, però que també podeu fer un o dos dies abans i deixar-lo reposar.
L'acompanyament és al gust, jo us proposaré un arròs fregit. Som-hi!
750 g de pit de gall dindi a daus
3 pebrots verds
3 grans d'all
1 cullerada de gingebre en pols
1 cullerada de pebre vermell (dolç o picant)
1 ceba trinxada
200 ml nata per cuinar o llet evaporada
300 g tomàquet triturat
1 got de vi blanc
pebre negre
oli d'oliva
sal
VARIANTS:
- Hi podeu afegir bitxo picant
Poseu a daurar els grans d'all amb un bon raig d'oli d'oliva.
Poseu els daus de gall dindi a fregir, amb sal i pebre.
Mentre es fan, prepareu els pebrots verds. Un cop nets, talleu-los en quatre trossos llargs. Trinxeu també la ceba.
Doneu-li la volta a la carn.
Quan sigui daurada retireu-la.
I la reserveu per més endavant.
En el mateix oli, salteu el pebrot.
I quan sigui una mica tou, incorporeu-hi la ceba trinxada.
Aprofiteu l'aigua de la ceba i el pebrot per netejar la cassola de les restes enganxades de fregir la carn. Aquests residus aporten molt de sabor.
Quan la ceba sigui tova, afegiu-hi una cullerada de pebre vermell, dolç o picant, al gust.
També una cullerada de gingebre en pols. S'hi pot posar gingebre fresc, trinxat petit.
Doneu unes voltes i afegiu-hi el tomàquet triturat. Deixeu-ho coure a foc mig-baix durant 5 minuts.
Ara, incorporeu la carn a la cassola.
Remeneu-ho bé, que la carn s'impregni del sofregit.
Ara, ja hi podeu tirar un got de vi blanc.
Ho tapeu i deixeu evaporar l'alcohol durant 8-10 minuts tapat.
Es començarà a enganxar, vigileu no se us cremi d'abaix.
Ara, afegiu-hi la nata o llet evaporada.
Saleu-ho al gust i ho deixeu reduïr entre 5-10 minuts fins que la salsa tingui bona textura.
Apagueu el foc i deixeu reposar el guisat.
Podeu preparar un arròs fregit per acompanyar la carn.
Escalfeu la carn i serviu-ho tot junt.
Bon profit!