El plat d'avui recorda visualment als curris que es fan a l'Índia, però de seguida us adonareu que es tracta d'un plat ben local. He utilitzat gall dindi com podeu haver utilitzat pollastre, gallina o altres aus, fins i tot conill. D'elaboració senzilla, és un plat que es fa ràpidament, però que també podeu fer un o dos dies abans i deixar-lo reposar.

L'acompanyament és al gust, jo us proposaré un arròs fregit. Som-hi!

Ingredients

750 g de pit de gall dindi a daus

3 pebrots verds 

3 grans d'all

1 cullerada de gingebre en pols

1 cullerada de pebre vermell (dolç o picant)

1 ceba trinxada

200 ml nata per cuinar o llet evaporada

300 g tomàquet triturat

1 got de vi blanc

pebre negre

oli d'oliva

sal

 

VARIANTS:

- Hi podeu afegir bitxo picant

Preparació
1.

Poseu a daurar els grans d'all amb un bon raig d'oli d'oliva.

2.

Poseu els daus de gall dindi a fregir, amb sal i pebre.

3.

Mentre es fan, prepareu els pebrots verds. Un cop nets, talleu-los en quatre trossos llargs. Trinxeu també la ceba.

4.

Doneu-li la volta a la carn.

5.

Quan sigui daurada retireu-la.

6.

I la reserveu per més endavant.

7.

En el mateix oli, salteu el pebrot.

8.

I quan sigui una mica tou, incorporeu-hi la ceba trinxada.

9.

Aprofiteu l'aigua de la ceba i el pebrot per netejar la cassola de les restes enganxades de fregir la carn. Aquests residus aporten molt de sabor.

10.

Quan la ceba sigui tova, afegiu-hi una cullerada de pebre vermell, dolç o picant, al gust.

11.

També una cullerada de gingebre en pols. S'hi pot posar gingebre fresc, trinxat petit.

12.

Doneu unes voltes i afegiu-hi el tomàquet triturat. Deixeu-ho coure a foc mig-baix durant 5 minuts.

13.

Ara, incorporeu la carn a la cassola.

14.

Remeneu-ho bé, que la carn s'impregni del sofregit.

15.

Ara, ja hi podeu tirar un got de vi blanc.

16.

Ho tapeu i deixeu evaporar l'alcohol durant 8-10 minuts tapat.

17.

Es començarà a enganxar, vigileu no se us cremi d'abaix.

18.

Ara, afegiu-hi la nata o llet evaporada.

19.

Saleu-ho al gust i ho deixeu reduïr entre 5-10 minuts fins que la salsa tingui bona textura.

20.

Apagueu el foc i deixeu reposar el guisat. 

21.

Podeu preparar un arròs fregit per acompanyar la carn.

22.

Escalfeu la carn i serviu-ho tot junt.

23.

Bon profit!