De nou us presentem un plat de carn senzill de cuinar i saludable. És important destacar que la salsa de cervesa pot resultar lleugerament amargant, depenent del tipus de cervesa que utilitzeu. Una bona reducció, per tant, garantirà la dolçor d'aquesta salsa que combina de forma excel·lent amb qualsevol tipus de carn: avui, el gall d'indi (o indiot), que l'hem fet a la planxa. Unes patates al microones serviran de llit. Som-hi!
400 g de carn de gall d'indi tallada a daus
1/2 ceba trinxada
1 all
oli d'oliva
sal
Per fer la salsa:
2 cullerades de salsa de soja
3 cullerades de mel
1 cullerada de mostassa
1/2 got d'aigua
1/2 pastilla de concentrat de brou de pollastre o carn
1 llauna de cervesa
1 cullerada petita de farina
Variants:
- Podeu escollir la cervesa que més agradi, però vigileu si és molt amargant. És preferible usar cerveses tipus blonde.
- Podeu acompanyar el plat amb verduretes a la planxa
- Es pot fer la mateixa recepta amb altres carns (pollastre, vedella, porc, etc...)
![gall dindi salsa cervesa pas1 gall dindi salsa cervesa pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/28/47/gall-dindi-salsa-cervesa-pas1.jpeg)
Prepareu els ingredients.
![gall dindi salsa cervesa pas2 gall dindi salsa cervesa pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/28/74/gall-dindi-salsa-cervesa-pas2.jpeg)
Utilitzarem daus de carn per fer a la planxa.
![gall dindi salsa cervesa pas3 gall dindi salsa cervesa pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/29/01/gall-dindi-salsa-cervesa-pas3.jpeg)
Feu uns talls a la part superior de cada dau sense tallar del tot la peça.
![gall dindi salsa cervesa pas4 gall dindi salsa cervesa pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/29/28/gall-dindi-salsa-cervesa-pas4.jpeg)
D'aquesta manera quan marquem la carn quedarà més maca i la cocció serà més ràpida. Recordeu que el gall d'indi és un carn eixuta de per si.
![gall dindi salsa cervesa pas7 gall dindi salsa cervesa pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/30/45/gall-dindi-salsa-cervesa-pas7.jpeg)
Podeu acompanyar el plat amb unes patatones. Poseu les llesques en un recipient apte per microones. Saleu-les i tireu-hi oli. Cobriu el recipient amb paper film i segelleu-lo. Punxeu la part superior per evitar que s'infli i surti el vapor. Heu de coure les patates al microones a màxima potència durant uns 10-12 minuts, segons el gruix de les llesques.
![gall dindi salsa cervesa pas8 gall dindi salsa cervesa pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/30/90/gall-dindi-salsa-cervesa-pas8.jpeg)
Mentre es fan les patates, trinxeu la ceba i l'all.
![gall dindi salsa cervesa pas10 gall dindi salsa cervesa pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/31/65/gall-dindi-salsa-cervesa-pas10.jpeg)
Seguidament, afegiu-hi la ceba i deixeu que es faci transparent.
![gall dindi salsa cervesa pas11 gall dindi salsa cervesa pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/32/01/gall-dindi-salsa-cervesa-pas11.jpeg)
Quan la ceba sigui cuita, retireu l'excés d'oli.
![gall dindi salsa cervesa pas12 gall dindi salsa cervesa pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/32/28/gall-dindi-salsa-cervesa-pas12.jpeg)
Ara, afegiu-hi la mostassa.
![gall dindi salsa cervesa pas13 gall dindi salsa cervesa pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/32/55/gall-dindi-salsa-cervesa-pas13.jpeg)
La salsa de soja.
![gall dindi salsa cervesa pas14 gall dindi salsa cervesa pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/32/82/gall-dindi-salsa-cervesa-pas14.jpeg)
I la mel.
![gall dindi salsa cervesa pas15 gall dindi salsa cervesa pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/33/09/gall-dindi-salsa-cervesa-pas15.jpeg)
Tireu-hi el brou concentrat.
![birra birra](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/94/93/59/birra.jpeg)
HI afegim la cervesa.
![gall dindi salsa cervesa pas17 gall dindi salsa cervesa pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/33/63/gall-dindi-salsa-cervesa-pas17.jpeg)
Una cullerada petita de farina ajudarà a lligar-ho tot.
![gall dindi salsa cervesa pas18 gall dindi salsa cervesa pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/33/90/gall-dindi-salsa-cervesa-pas18.jpeg)
Deixeu-ho coure a foc més aviat baix durant 10 minuts. Que faci xup-xup.
![gall dindi salsa cervesa pas19 gall dindi salsa cervesa pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/34/17/gall-dindi-salsa-cervesa-pas19.jpeg)
Passat aquest temps, tritureu la barreja amb una batedora elèctrica.
![gall dindi salsa cervesa pas20 gall dindi salsa cervesa pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/34/44/gall-dindi-salsa-cervesa-pas20.jpeg)
I torneu a passar aquesta salsa al mateix recipient.
![gall dindi salsa cervesa pas21 gall dindi salsa cervesa pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/34/71/gall-dindi-salsa-cervesa-pas21.jpeg)
Poseu-ho a reduir a foc baix durant uns 10-12 minuts. Es difícil garantir els minuts, ja que dependrà de si és cuina de foc o vitro i la intensitat escollida. El millor és guiar-se per l'aspecte i el sabor. Passat aquest temps la tasteu. Si la textura i el sabor son correctes ja la podeu parar. Altrament, deixeu-ho que redueixi una mica més.
![gall dindi salsa cervesa pas22 gall dindi salsa cervesa pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/34/98/gall-dindi-salsa-cervesa-pas22.jpeg)
Amb tot, la patata ja serà cuita. Vigileu de no cremar-vos amb el paper film. Punxeu una patata per comprovar si és cuita de dins. Reserveu-les.
![gall dindi salsa cervesa pas23 gall dindi salsa cervesa pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/35/25/gall-dindi-salsa-cervesa-pas23.jpeg)
Amb la salsa i les patates enllestides, només us quedarà coure la carn. Saleu i empebreu el gall d'indi.
![gall dindi salsa cervesa pas24 gall dindi salsa cervesa pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/35/52/gall-dindi-salsa-cervesa-pas24.jpeg)
En una paella o planxa amb unes gotes d'oli i el foc viu, marqueu la carn.
![gall dindi salsa cervesa pas25 gall dindi salsa cervesa pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/35/79/gall-dindi-salsa-cervesa-pas25.jpeg)
Assegureu-vos que quedi cuita per totes bandes i tingui un bonic color daurat. Tasteu-la si cal.
![gall dindi salsa cervesa pas26 gall dindi salsa cervesa pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/36/06/gall-dindi-salsa-cervesa-pas26.jpeg)
I finalment, només us quedarà emplatar. Feu un llit de patates. Escalfeu-les una mica si cal.
![gall dindi salsa cervesa pas27 gall dindi salsa cervesa pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/36/33/gall-dindi-salsa-cervesa-pas27.jpeg)
A sobre, poseu-hi uns talls de carn.
![gall dindi salsa cervesa pas28 gall dindi salsa cervesa pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/36/60/gall-dindi-salsa-cervesa-pas28.jpeg)
I napeu-ho tot amb la salsa. I cap a taula! Serviu una salsera a banda per si algú vol més suquet. Una branca de romaní farà brillar el plat.
![gall dindi salsa cervesa pas29 gall dindi salsa cervesa pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/74/36/87/gall-dindi-salsa-cervesa-pas29.jpeg)
Gran plat, oi?