De nou us presentem un plat de carn senzill de cuinar i saludable. És important destacar que la salsa de cervesa pot resultar lleugerament amargant, depenent del tipus de cervesa que utilitzeu. Una bona reducció, per tant, garantirà la dolçor d'aquesta salsa que combina de forma excel·lent amb qualsevol tipus de carn: avui, el gall d'indi (o indiot), que l'hem fet a la planxa. Unes patates al microones serviran de llit. Som-hi!
400 g de carn de gall d'indi tallada a daus
1/2 ceba trinxada
1 all
oli d'oliva
sal
Per fer la salsa:
2 cullerades de salsa de soja
3 cullerades de mel
1 cullerada de mostassa
1/2 got d'aigua
1/2 pastilla de concentrat de brou de pollastre o carn
1 llauna de cervesa
1 cullerada petita de farina
Variants:
- Podeu escollir la cervesa que més agradi, però vigileu si és molt amargant. És preferible usar cerveses tipus blonde.
- Podeu acompanyar el plat amb verduretes a la planxa
- Es pot fer la mateixa recepta amb altres carns (pollastre, vedella, porc, etc...)
Prepareu els ingredients.
Utilitzarem daus de carn per fer a la planxa.
Feu uns talls a la part superior de cada dau sense tallar del tot la peça.
D'aquesta manera quan marquem la carn quedarà més maca i la cocció serà més ràpida. Recordeu que el gall d'indi és un carn eixuta de per si.
Podeu acompanyar el plat amb unes patatones. Poseu les llesques en un recipient apte per microones. Saleu-les i tireu-hi oli. Cobriu el recipient amb paper film i segelleu-lo. Punxeu la part superior per evitar que s'infli i surti el vapor. Heu de coure les patates al microones a màxima potència durant uns 10-12 minuts, segons el gruix de les llesques.
Mentre es fan les patates, trinxeu la ceba i l'all.
Seguidament, afegiu-hi la ceba i deixeu que es faci transparent.
Quan la ceba sigui cuita, retireu l'excés d'oli.
Ara, afegiu-hi la mostassa.
La salsa de soja.
I la mel.
Tireu-hi el brou concentrat.
HI afegim la cervesa.
Una cullerada petita de farina ajudarà a lligar-ho tot.
Deixeu-ho coure a foc més aviat baix durant 10 minuts. Que faci xup-xup.
Passat aquest temps, tritureu la barreja amb una batedora elèctrica.
I torneu a passar aquesta salsa al mateix recipient.
Poseu-ho a reduir a foc baix durant uns 10-12 minuts. Es difícil garantir els minuts, ja que dependrà de si és cuina de foc o vitro i la intensitat escollida. El millor és guiar-se per l'aspecte i el sabor. Passat aquest temps la tasteu. Si la textura i el sabor son correctes ja la podeu parar. Altrament, deixeu-ho que redueixi una mica més.
Amb tot, la patata ja serà cuita. Vigileu de no cremar-vos amb el paper film. Punxeu una patata per comprovar si és cuita de dins. Reserveu-les.
Amb la salsa i les patates enllestides, només us quedarà coure la carn. Saleu i empebreu el gall d'indi.
En una paella o planxa amb unes gotes d'oli i el foc viu, marqueu la carn.
Assegureu-vos que quedi cuita per totes bandes i tingui un bonic color daurat. Tasteu-la si cal.
I finalment, només us quedarà emplatar. Feu un llit de patates. Escalfeu-les una mica si cal.
A sobre, poseu-hi uns talls de carn.
I napeu-ho tot amb la salsa. I cap a taula! Serviu una salsera a banda per si algú vol més suquet. Una branca de romaní farà brillar el plat.
Gran plat, oi?