De nou us presentem un plat de carn senzill de cuinar i saludable. És important destacar que la salsa de cervesa pot resultar lleugerament amargant, depenent del tipus de cervesa que utilitzeu. Una bona reducció, per tant, garantirà la dolçor d'aquesta salsa que combina de forma excel·lent amb qualsevol tipus de carn: avui, el gall d'indi (o indiot), que l'hem fet a la planxa. Unes patates al microones serviran de llit. Som-hi!

Ingredients

400 g de carn de gall d'indi tallada a daus

1/2 ceba trinxada

1 all

oli d'oliva

sal

 

Per fer la salsa:

2 cullerades de salsa de soja

3 cullerades de mel

1 cullerada de mostassa

1/2 got d'aigua

1/2 pastilla de concentrat de brou de pollastre o carn

1 llauna de cervesa

1 cullerada petita de farina

 

Variants:

- Podeu escollir la cervesa que més agradi, però vigileu si és molt amargant. És preferible usar cerveses tipus blonde.

- Podeu acompanyar el plat amb verduretes a la planxa

- Es pot fer la mateixa recepta amb altres carns (pollastre, vedella, porc, etc...)

Preparació
1.
gall dindi salsa cervesa pas1

Prepareu els ingredients.

2.
gall dindi salsa cervesa pas2

Utilitzarem daus de carn per fer a la planxa.

3.
gall dindi salsa cervesa pas3

Feu uns talls a la part superior de cada dau sense tallar del tot la peça.

4.
gall dindi salsa cervesa pas4

D'aquesta manera quan marquem la carn quedarà més maca i la cocció serà més ràpida. Recordeu que el gall d'indi és un carn eixuta de per si.

5.
gall dindi salsa cervesa pas7

Podeu acompanyar el plat amb unes patatones. Poseu les llesques en un recipient apte per microones. Saleu-les i tireu-hi oli. Cobriu el recipient amb paper film i segelleu-lo. Punxeu la part superior per evitar que s'infli i surti el vapor. Heu de coure les patates al microones a màxima potència durant uns 10-12 minuts, segons el gruix de les llesques.

6.
gall dindi salsa cervesa pas8

Mentre es fan les patates, trinxeu la ceba i l'all.

7.
gall dindi salsa cervesa pas10

Seguidament, afegiu-hi la ceba i deixeu que es faci transparent.

8.
gall dindi salsa cervesa pas11

Quan la ceba sigui cuita, retireu l'excés d'oli.

9.
gall dindi salsa cervesa pas12

Ara, afegiu-hi la mostassa.

10.
gall dindi salsa cervesa pas13

La salsa de soja.

11.
gall dindi salsa cervesa pas14

I la mel.

12.
gall dindi salsa cervesa pas15

Tireu-hi el brou concentrat.

13.
birra

HI afegim la cervesa.

14.
gall dindi salsa cervesa pas17

Una cullerada petita de farina ajudarà a lligar-ho tot. 

15.
gall dindi salsa cervesa pas18

 Deixeu-ho coure a foc més aviat baix durant 10 minuts. Que faci xup-xup.

16.
gall dindi salsa cervesa pas19

Passat aquest temps, tritureu la barreja amb una batedora elèctrica.

17.
gall dindi salsa cervesa pas20

I torneu a passar aquesta salsa al mateix recipient.

18.
gall dindi salsa cervesa pas21

Poseu-ho a reduir a foc baix durant uns 10-12 minuts. Es difícil garantir els minuts, ja que dependrà de si és cuina de foc o vitro i la intensitat escollida. El millor és guiar-se per l'aspecte i el sabor. Passat aquest temps la tasteu. Si la textura i el sabor son correctes ja la podeu parar. Altrament, deixeu-ho que redueixi una mica més.

19.
gall dindi salsa cervesa pas22

Amb tot, la patata ja serà cuita. Vigileu de no cremar-vos amb el paper film. Punxeu una patata per comprovar si és cuita de dins. Reserveu-les.

20.
gall dindi salsa cervesa pas23

Amb la salsa i les patates enllestides, només us quedarà coure la carn. Saleu i empebreu el gall d'indi.

21.
gall dindi salsa cervesa pas24

En una paella o planxa amb unes gotes d'oli i el foc viu, marqueu la carn.

22.
gall dindi salsa cervesa pas25

Assegureu-vos que quedi cuita per totes bandes i tingui un bonic color daurat. Tasteu-la si cal.

23.
gall dindi salsa cervesa pas26

I finalment, només us quedarà emplatar. Feu un llit de patates. Escalfeu-les una mica si cal.

24.
gall dindi salsa cervesa pas27

A sobre, poseu-hi uns talls de carn.

25.
gall dindi salsa cervesa pas28

I napeu-ho tot amb la salsa. I cap a taula! Serviu una salsera a banda per si algú vol més suquet. Una branca de romaní farà brillar el plat. 

26.
gall dindi salsa cervesa pas29

Gran plat, oi?